A DIM MAK az milyen kung-fu stílus?
Elővettem az egyik régi könyvemet és ezt találtam benne. Hátha segít valamit:
"A tien-hsue-ról vagy más néven dim mak-ról már 1935-ben megállapították, hogy alig van valaki aki ismeri. A tien hsue az ősi akupunktúrás gyógymód tapasztalataiból fejlődött ki. Megfigyelték hogy bizonyos testpontok izgatásával- ami tűvel vagy újhegyel történő nyomással jön létre- a testben keringő energiákat befolyásolva nemcsak gyógyító hatást lehet elérni hanem az ellenkezőjét is. Ennek alapján a Ming-dinasztiában (1386-1644) egy taoista, bizonyos Feng I-yuan kifejlesztett egy módszert, ami az emberi test 36 pontjának puszta kézzel történő támadásán alapul. Ezt a módszert fejlesztették tovább főként taoisták, majd bekerült a Chiulien hegységben épített Shaolin mintájú kolostorba......"
Az nem egy kung fu stílus hanem egy technika dim mak= halálos érintés.
Elég kevesen ismerik ezt a technikát .
De csak kb. barna övtől.
Szóval felsőbb szinteken.
TH szerintem arra gondol vannak komolytalanabbak amiből alapból kivannak véve azok a mozdulatok amikkel "árthatsz" az ellenfélnek annyira ,hogy baja legyen, de nem kicsi.
Azok a kung fu-k sz*rt se érnek az ovis karate színvonallal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!