Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Parkour roll - hogy is van?

Parkour roll - hogy is van?

Figyelt kérdés
Már számtalan helyen láttam hogy hogyan kell csinálni, de még mindig nem értem, azt láttam hogy vállon pörögnek át, de nekem kuřvára fáj ha úgy csinálom. Valaki eltudná magyarázni?
2009. szept. 26. 23:42
 1/5 anonim válasza:
Hát nem nehéz. A lényeg hogy a lapockádon gurulj át. Próbált teletömött hátizsákkal/pulcsiban aztán meg a végén betonon is könnyen fog menni. Szóval a két lapockádon oldalasan átgurulni talán a térdeddel vagy a kezeddel tartod magad ha nagyon fáj és voilá :P
2009. okt. 1. 17:33
 2/5 anonim válasza:
előzőnek igaza van, lapockán kell gurulni. lendületből kell csinálni, és a legfontosabb szerintem a kéz-tartás. mindenki más módszerre esküszik, nehéz elmagyarázni. gondolom neked azért nem megy, mert egyhelyben állva próbálsz kigurulni (legalábbis én régen ezért nem vágtam a technikáját). az a legjobb ha nekifutsz egy kicsit. aztán már úgy jön magától :D
2009. nov. 2. 22:28
 3/5 A kérdező kommentje:
k0sz0n0m.
2009. nov. 3. 23:27
 4/5 anonim válasza:
Ez igazából nem trükk csak egy nagyon nagy segítség arra hogy ha magasból ugrasz ezzel vezeted le az ütközés erelyét. A lényege a bukfencen alapul. Itt mindenki saját "stílusa" szerint csinálja mint például a sima bukfenc, az oldaladon gurulás és a Dzsudó gurulás. Én ezt csinálom, ennek az a lényege hogy szinte csak a váladon gördülj végig. Érkezésnél gugolásból dőlj előre és a vállad érje először a földet, majd szépen gurulj végig a válladon (az egészen) és ebből a lendületből fel tudsz állni s már futhatsz is tovább
2010. ápr. 27. 17:52
 5/5 anonim válasza:
A 2. válaszolónak igaza van, tényleg csak magától jön.(pl.: a suliban ugráltunk a dombról és csak magától jött.):D;D
2011. márc. 22. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!