Az internetről el lehet sajátítani pár Judo mozdulatot?
jó leírással, és egy edzőtárssal, az alap karfeszítéseket, gáncsokat, dobásokat lazán el lehet sajátítani, de nagymester nem lesz belőled:)
de pl haveromnak 1* mutattam meg agy karfeszítést begyakorolta rajtam, és még 3 év múlva is lazán beadta kis nemzetiségin mikor betaláltak bennünket.
Ha már legalább 2-3 éve judo-zol vagy jujitsu-zol, tehát úgyahogy megtudod figyelni, hol, mitől működhet a technika; emellett még el is magyarázzák részletesen a videóban, plusz vannak edzőpartneredi, megfelelő felszerelésed (dogi, tatami) akkor igen, el lehet sajátítani néhány módszert, nekem is sikerült már. Noha nagyon favágó módszere ez a tanulásnak, és csak nagyon sok gyakorlással lehet jóra csiszolni.
Ha viszont minimális, vagy semmilyen előképzéssel, homemade akarsz ilyesmit elsajátítani, az nem nagyon fog menni. Azért mondtam, hogy legyen minimum 2 év edzésmúltad (és lehetőleg ne, a "10 éve csináltam öt évesen" kategória) hogy meglegyen az alap mozgáskultúrád. Tudd, hogy mi-mitől működik az ilyen helyzetekben, a tapasztalat segít, hogy meglásd a kritikus pontokat.
Edzésmúlt nélkül, önállóan hiába próbálkozol, csak maszatolás lesz belőle...
Nem. Szerintem ha érdekel a téma menj el ezdésekre.....a közeledben biztos van egy edzès.
Amugy ott ugyis gyorsan belrázódsz és elsajátíthatsz jópàr technikát, bár azért fél-1 èv nem elég. Èn 7éve judozom ès most éreztem rá igazán, bár ez tőled fűgg.
(Azért ajálom a dozsoban az edzést meert ott van edző aki sokat tud segíteni, ezenkívűl ott van tatami (judo szőnyeg) ès ez feltétlen szükséges. Neked meg csak egy judogit (judo ruha) kell beszerezned, ez szinte bárhol megkaphtó.)
Sok sikert!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!