Milyen görkori fajták vannak?
Helló!
Három koritipus van lényegileg, a "sima" fitness, az agresszív és a gyorsasági. Att a kerekek elhelyezkedése, nagysága és keménysége tér el főleg egymástől, de a korik felépítése is. A fitness a legolcsóbb, már gagyikat kapsz 2-3 ezer ftért is, persze a jók itt is sokba kerülnek. Egy agresszív kori használtam annyi kb, mint egy normálisabb fitness újonnan, kb 15 20 ezer körül van. Az agresszív koriban a legjobb márkák 70 80ezer körül vannak, pl rollerblade, USD. A ROCESnek olcsó agr. korijai vannak. (itt találsz egy agresszív kori honlapot -- [link] ) A gyorsasági kori pedig kb olyan mint a versenyszintű biciklizés. A fitness kori kerekei puhábbak és nagyobb az átmérőjük (olyan 70 80 mm-esek) így gyorsabban gurul mint az agresszív. Ezt csak sima korizásra szokták használni. Ha gyorsaság függő vagy, és hegyekben laksz, terepkorit kell venned. Az agr.-nak kisebbek (átlag 50-60mmesek) szögletesebbek és keményebbek a kerekei, így könnyebben lehet vele trükközni. Itt a "cipő" is más kialakítású, lehetővé teszi hogy korlátokra, lépcsőkre ugrálj. Ha agresszív korit veszel, nem árt a csapágyakra is ügyelni, mivel ezek tartják a kerekeket, és nem lenne jó egyhagyni őket:) Vannak ún. ABEC csapágyak, minél magasabb a szám mögötte, annál jobb, és annál drágább is. De a kezdőknek sem árt egy minimum 4 es ABEC.
itt van egy két honlap:
[link] mod=vid
Amúgy én teljesen agresszív kori párti vagyok, szóval azt ajánlom:)
annyi mint egy verseny biciklizés?
ha profira gondolsz akko mondom a profi bringa 2 miilió volT má 2006-ban is(hát még most)+bukó 80 ezer + könyökvédőtol a mittomén meddig megincsak MINIMUM EGY 100 EZER ha a profi -ra gondolunk tehát 2miillio 280 ezer+ mindenféle kiadás
NEM HINNÉM HOGY ENNYI A GORKORIZÁS!!!!!!!!!!!!!
Hát egész jól leirták.
Fitnesz: uccára, megtanulni stb és haladni, használni a mindennapokban. Amíg valaki el nem kezd ugratni , hokizni korongozni, vagy gyorskorizni, stb.
Aggresive: ez az ugrálós extreme göri, félcső stb-re
Gyorskori: ez pályákra való, csak versenyekre.
Van a slalom ami nevéből adódik, slalomra van tervezve.
Meg van az urban vagy freeskate, ez az örültebb városi görisenknek való.
És a görhoki, ezt kevsen csináljá, ezt csak ha meccset játszotok, és korongoztok, csak akkor érdemes ezt választani.
a skateworld oldalán www.skateworld.hu láttam ezekről képeket egyébként, de asszem ez az egyetlen hazai görkori szakbolt, alkatrészekkel szervízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!