Megcsesznek érte, ha airsoftos double eagle shotgunomba csapágygolyót teszek, és kacsát lövök? Am. Nem teszi tönkre a fegyót?
Cyan, gyakorlatban mindenki lövöldöz le állatokat, aki akar.
Csak mi a valóság: az embereket nem érdekli, nincs fegyverük, nem értenek hozzá, városban élnek lehetőségük sincs. Inkább esznek kenyeret és rizst, mert drága a hús de eszükbe sem jut/nincs is lehetőségük vadászni. Én így látom. Ha legális lenne állatokat elejteni, akkor sem történne változás. A gyerekek egyre nagyobb része azt sem tudj, honnan kerül elé a hús amit megeszik, ez sem változna. Utcai lövöldözés ugyan olyan eséllyel lenne/nem lenne mint ma, én nem látom a vadászat társadalmilag káros problémáit.
Na most az állatok védelme. Mivel van lehetőég ma is vadászni, szimplán az emberek életébe nem fér bele, idő, pénz és ismeretek, lehetőség híján így szerintem nem tűnne el a vadállomány egyik napról a másikra.
Csak annyit hozzátennék hogy két féle vadász létezik:
1. a hivatásos vadász akit az előbb említettek. az ő dolga a megfelelő populáció fenntartása szelektálással. Hozzáteszem ők nem brahiból vadásznak és nem csak vadásznak. Megfigyelnek, etetnek, itatnak, regisztrálják az állományt stb. Nagyon komoly hivatás!!!
2. A hobbi, illetve trófea vadász. Ő az aki kedvtelésből öl. Teljesen egészséges állatokat is kilőnek csak a trófeáért, vagy az élményért és sokszor az értékes húst is veszendőbe hagyják. Nekik inkább pénzük van... Megveszik az engedélyt hogy lőhessenek aztán jackariznak vele hogy ők mekkora hero-k. De azért amit kilőttek semmit nem tesznek csak fizetnek.... És persze tudásuk is csekélyebb. Persze tisztelet a kivételnek. Általában Ők szoktak benne lenni a híradókban amikor vadászbalesetekről van szó...
Nem tudod kilőni úgy se. A szabványos csapágygolyó az 6mm.
Az airsoft szabvány szerinti csövek pedig 5,9mm, pont ennek a a megakadályozására.
Ha meg annyira lövöldözni akarsz vegyél légpuskát, de azokkal se állatokra vagy emberekre lőj!!
#16-osnak.
A csövek kb: 6.01-6.1 mm-ig vannak kezdve a precíziós csövektől a gyári illetve silányabb minőségű csövekig...
És a pl.: A G&G bio bb 5.95mm+-0.01mm tűréshatárral....
Egyébként meg az előbb írtam hogy már a lő táv is drasztikusan csökkenne, tehát ....
15: Rosszul tudod. 4 fajta vadász van.
1. Hivatásos: úgy van, ahogy leírtad.
2. Hobby: Ez viszont már nem így van. Legtöbbjük ugyanúgy jár etetni, itatni, mint a Hivatásos, csak ők ingyen. Az se igaz, hogy csak úgy veszni hagyják a húst, mert, ha nem viszik el, akkor az adott vadásztársaságé a hús, akinél lőtték.
3. Orvvadász: ezek azok, akiknek nincs vadászvizsgájuk, így a szelektálást se ismerik. Emiatt a legelső vadat lelövik. Sokszor a húsukat se viszik el, csak lelövik.
4. A gazdag: én ezeket csak gazdag orvvadászoknak hívom. Onnan lehet megismerni, hogy amilyen közel csak lehet, parkol le a vadászat kiinduló pontjától, mivel nem akar gyalogolni. Általában Mercedes, BMW, stb. luxus terepjáróval járkálnak. Emellett még van befolyásos ismerősük, akik elintézik nekik, ha vadász balesetet okoznak (meglőnek valakit, stb.), hogy megússzák és ne vegyék el a papírjait. Ez a típus az, aki direkt csak a trófeára megy rá, és csak az egészséges egyedeket lövi ki, akit nem lenne kiszelektálni, mert van pénze kifizetni a büntetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!