Mire jó egy bokszzsák?
Azon gondolkodtam, hogy egy bokszzsák milyen téren fejleszt valakit? Nem a bokszzsák maga, nyilván, hanem annak ütése/rúgása. Érdemes minden háttér nélkül elkezdeni püfölni vagy jobb elmenni egy-két hónapra valamilyen edzésre ahol megtanítanak egy pár alap technikára?
Érdekelnének még azok amiket filmekben látni, a bőr fához kötve és a cölöp így a földbe állítva, mint "bokszzsák" és a keleti harcművészetekben használt fa-oszlop szerűség kiálló további fadarabokkal. Ezek mire használatosak/milyen sportokhoz használják őket?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Az, hogy ütöd rúgod a zsákot nem leszel erősebb! Sőt fejleszteni se fejleszt semmit ha csak úgy zsákolsz.
Ahhoz, hogy segítsen valamit is előtte megkéne tanulnod mindent. /ütni rúgni, zsákhasználat/
Ill. ha csak zsákolsz azzal nem mész sokra azután se...
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
Illetve érdeklődnék továbbra is a leírás második felében feltett kérdések iránt...
Előre is köszönöm a továbbiakat is.
Ha minden teknika nélkül ütöd, akkor is fejleszti az állóképességet.(mint minden intenzív mozgás)
De szerintem mindenképp menj el előtte valamire, ahol megtanítják a helyes technikát, mert ha a hibás módszert vésel bele az izmaidba az edzés során, akkor nagyon nehéz azt helyrehozni.
Én egy bokszedzést ajánlanám. Viszonylag olcsó(kb az egyik legolcsóbb küzdősport/harcművészet Magyarországon), jól is szokták oktatni és hatékony is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!