Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Női harci kiáltás?

Női harci kiáltás?

Figyelt kérdés
Shotokan karate.. lányoknál hogy kell kiáltani? próbálom, de olyan hülyén hangzik xDD tudom ilyen EÉI féle kéne de nem megy... fiúknál könnyebb nekem ilyen hülye magas a hangom olyankor.... segítene valaki? :D
2012. nov. 28. 08:23
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
de a mestertől nem kérdezem meg mer mindenki ott van és akkor meg kéne mutatnom h h csinálom xDDD mind1 ma lesz edzés, próbálkozom valamit összehozni :D
2012. nov. 28. 10:28
 12/21 anonim ***** válasza:

A válaszaimon jelenleg érződhet a negatív életszemlélet, de ez ne legyen megtévesztő, nagy részt így is igazam van (sajnos vagy nem sajnos).

Utcán, önvédelmi szempontból szinte mindegy lesz hogy milyen a hangod. Sokkal alapvetőbb képességekre lesz szükséged, ha azok megvannak akkor érdemes felvenni a 'fegyvertárba' a komolyabb harcművészeti elemeket, például a kiáltást.

De amíg nem jó a megfigyelésed, helyzet felismerésed, nem tudod jól álcázni a mozdulataidat, szándékaidat, nincs hatékony elkerülő mozgásod- és hajlam benned, mégpedig egy karate edzés ezt talán még a legjobb helyeken sem adja meg, amíg nincsenek hatékony szabadulásaid legalább különböző karlefogásokra, addig a kiáltás mindegy. Csak segítséget tudj kérni, ezt viszont gyakorlás nélkül is meg tudod csinálni.

Írtam jó néhány feltételezést, én nem tudom hogy ezekkel mennyit foglalkoztok, hogy tanítanak-e edzésen szemre, lágyékra ütni, de sok rossz tapasztalat miatt feltételezek rosszat egy Shoto edzésről. A nők edzését én sokkal komolyabban veszem mint amire egy Karate képes, mert akár a testi/lelki épséged múlhat a felkészültségen. De mégis a mestereddel kellene ezekről beszélned! :)

2012. nov. 28. 12:09
 13/21 anonim ***** válasza:
2012. nov. 28. 16:44
 14/21 anonim ***** válasza:
Ez naggyon menő :DD
2012. nov. 28. 16:47
 15/21 dftgsgvghgev ***** válasza:

Eszközzel már nem hangzik bénán ^^

http://www.youtube.com/watch?v=R8gl2sioB90

2012. nov. 29. 22:00
 16/21 anonim ***** válasza:
Egy komoly pusztakezes harctechnika kísérőjeként is elég meggyőző tud lenni amúgy. Én már csak ilyen maradi vagyok.
2012. nov. 29. 22:05
 17/21 dftgsgvghgev ***** válasza:

Ó, ez nem maradiság. Csak gondoltam, ha bokennel gyakorol a kérdező, akkor sokkal kevésbé mernek majd a közelébe menni. Emlékszem, még gyerekkoromban a szomszédok nem engedték, hogy a gyepre lépjünk a társasház előtti füves placcon, nehogy kitapossuk a füvet. Csak azért is lementem egy jo-val, mezítláb. Valahogy nem akaródzott nekik 2 méternél közelebb jönni. Talán a kérdezőnek is bejön, amíg gyakorol. Csak ne a nappaliban vagdalózzon :)

Amúgy a magas hangfekvésű nők kiáltása nagyon komoly tud lenni. Csak menjen bele egy jó adag határozottság.

2012. nov. 30. 21:55
 18/21 anonim ***** válasza:

Mellesleg, mindenki elsiklott afelett az "apróság" fölött, hogy a "kiai" az nem kiáltás.

Legalábbis nem az a lényege. Erőteljes hasprésről van szó, tehát hirtelen, kirobbanásszerűen kipréseljük a rekeszizom (és a hasizmok) megfeszítésével a tüdőből a levegőt, ami ugye megrezgeti a hangszálakat is. Ez segíti a kime-t, azaz az erőkoncentrációt. Tehát, nem torokból kiabálunk.

Ha még azt is hozzávesszük, hogy úgy kell a levegőt kipréselni, hogy csak a tüdőben lévő levegő kb. 60-70%-át bocsátjuk ki; mielőtt a többi is kimenne, hirtelen elzárjuk a levegő útját, hát elmondhatjuk, hogy ez tényleg nem egyszerű technika, sok gyakorlást kíván.

Remélem, elég kimerítő voltam! :)

Csak azon csodálkozom én is, hogy az edző ezt nem mondta el?

2012. dec. 1. 09:36
 19/21 anonim ***** válasza:
Versenykaratéhoz, minek mondaná el? :)
2012. dec. 1. 10:36
 20/21 anonim ***** válasza:
Nemtudom de míg a karatéba kiálltást tanulnak más harcművészetekben jobb dolgokat mint példáuk ütő és dobó valamint rugó és törőtechnikákat alkalmaznak ennyit a karatéról nem piszkálódni akarok de másban nem számít a kiálltás az egyébként miért jó?
2012. dec. 29. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!