Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kinek melyik harcművészeti...

Kinek melyik harcművészeti stílus tetszik vagy vált be?

Figyelt kérdés
kung fu esetén konkrét stílust írj

2012. nov. 15. 23:00
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Xing Yi Quan

Shaolin Duan Quan

(kungfu)

2012. nov. 19. 14:46
 22/33 anonim ***** válasza:

A BJJ hez kapcsolódóan azért említsük meg Mitsuyo Maeda nevét, mert ő volt az a "judoka", aki meghonosította a jitsut brazíliában. de ő is Kano tanítványa volt, nem a Kósen ryu követője. Ebből csak annyi igaz, hogy a kósen Ryu művelői egyszer nagyon elverték Kano tanítványait, aminek hatására Kano bevette a földharc elemeket is a judoba.

Az is egy tévedés, hogy csak a Gracie családot tanította Maeda. Ez nem igaz, volt más híres tanítványa is, pl Louis Franca, akitől pl a Nova Uniao csapat ered.

Ráadásul más japán judósok is tanítottak japánban, pl Satake, Takeo Yano.

A gracie-k viszont a marketinghez is értettek, és eladták a világnak a jitsut. Valójában inkább új megközelítésmódot hoztak a jitsuba, ami addig mindig a domináns pozíciókról szólt. A gracie-k (főleg Helio) viszont újrafelfedezték a guard-ot, mint hatékony támadó pozíciót. A BJJ azóta is új guardtípusok megjelenésével fejlődik, halfguard, spiderguard, deep half guard, de la riva guard, 5050 guard, rubber guard, lasso guard, Z guard stb. ez a sok pozíció, és az innen végrehajtható támadások teszik a sakkhoz hasonlatossá a jitsut.

2012. nov. 19. 18:47
 23/33 anonim ***** válasza:

Aczélról meg azért írtam azt, amit, mert őszintén szólva el vagyok képedve a srácon, hogy mit művel. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon b4ssza a csőrömet, ahogy a magas lóról beszél a Táplálkozásharcműves.

Eddigi küzdősport múltam során rengeteg nagy tudású fickóval találkoztam, de valahogy egyikőjük sem volt ennyire lekezelő más stílusokkal szemben. Még ha kritikát is fogalmaztak meg, azt nagyon diplomatikus formában tették, még akkor is, ha teljesen következmény nélküli volt a dolog.

Ellenben itt van Aczél, aki malacpankrációnak hívja a kempót, szambának a szambót, a thai boxra már nem is emlékszem, mit hord össze. Sohasem kempóztam, szambóztam, de valahogy csípi a szememet, amikor valaki így nyilatkozik egy küzdőágról.

Főleg, ha az illető annyit tud letenni az asztalra, mint a fent említett úriember. Amikor ugyanis elhívtam egy edzésre, megjelent, de finoman szólva nem tudott lenyűgözni a tudásával, pedig én aztán nem vagyok egy legyőzhetetlen harcos. Persze másnap egy fórumon megkaptuk, hogy kislányok vagyunk, de valahogy ott nem mondta a szemünkbe a srác, pedig direkt rákérdeztem, hogy tetszett neki az edzés.

2012. nov. 19. 19:09
 24/33 aikiboxer ***** válasza:
#22: köszi a pontosítást!
2012. nov. 20. 15:22
 25/33 anonim ***** válasza:

23. válaszoló, a magyar szambát hívom szambának nem az oroszt. A magyar THáy táncos tánccal van csak problémám, de én tisztelem hogy Te tiszteled ha valahol sz.ar mozgást gyakorolnak. De akkor a viselkedésedet és a filozófiádat tisztelem, az idióta edzésmódszert nem fogom, még akkor sem ha példának okáért azt gyakorolnád.

A stílusom meg, lehet hogy nem vagyok tökéletes. Ez időnként eszembe jut, biztos csak én vagyok ilyen, de majd igyekszem!

2012. nov. 22. 11:05
 26/33 anonim ***** válasza:
Én a moszkva térhez jártam shaolin kung fuzni, és sandázni. Egyéni okokból adodoan abba kellet hagynom másfél év után, de az az idő amig jártam igen jó volt. most thai boxolni járok és meg kell mondjam az is igen király.
2012. nov. 22. 18:26
 27/33 Bertold válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz, AIKIDO !
2012. nov. 22. 23:17
 28/33 A kérdező kommentje:

Xingyquan (nem tudom jól írtam -e) nem tudom milyen de kíváncsi lennék rá mit tud egy ilyen stílust tanuló.

Hogy mennyire hasonlít a többi kung fu -ra

2012. nov. 25. 12:34
 29/33 anonim ***** válasza:

Én láttam nagyon elszomorító Xing Yi-s gyakorlót, bár lehet még nagyon kezdő volt.

A XingJi is Wudangi stílus, Újpesten pedig igencsak lenyűgözőek. Vagyunk.. de komolyan :)

2012. nov. 25. 15:31
 30/33 rostas martin ***** válasza:
erdekes a kempot szarozak pedig kommandonal oktatjak en onvedelemre az orosz systemat ajanlom
2012. dec. 15. 21:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!