Zen bu kan kempo vagy boksz?
"A Kemposokat úgy leverik utcán mint a sz@rt. Láttam már többször is."
Hát, és pont az ellenkezőjét láttam, pedig nem egy kempóst ismerek.
#10: "Lehet, hogy csak abban nem, de épp ezért egy kempós, nem földharcban győzi le a bjj-st, nem ökölharcban a boxszolót, és nem próbálja meg földrevinni a judóst, hanem mondjuk földre viszi a boxolót, leüti a judóst, és fejberúgja a bjj-st..."
Ez tetszett! Próbáltál már bokszolót földre vinni, vagy BJJ-st fejberúgni? :)))
Volt szerencsém....
Szeged HM találkozó emlékverseny...
Hát nekem meg nap mint nap van szerencsém együtt edzeni thai box, karate és judo mesterekkel (bokszon), és az egyöntetű véleményük szerint a boksz edzésmódszere, kifinomult stílusa olyan szinten hatékony, hogy amióta bokszolni járnak, rommá verik a saját stílusukban az edzéspartnereiket, pedig elvileg a thai boxban, karatéban is "van" ütés. :)
Az következik ebből, hogy attól, hogy valamiben úgymond "van" ütés, még nem ugyanaz, mintha tényleg lenne. :)
Ez egy pillanatig sem jelenti azt, hogy a zen bu kan kempo vagy a többi stílus ne lenne jó, hanem csak azt, hogy érdemes bármelyik mellett lemenni egy jó bokszedzésre és megtanulni RENDESEN ütni.
Én kempózom. Nekem azt tanították hogy keresd meg az ellenfeled gyengéjét és kényszerítsd arra hogy a "te terepeden" harcoljatok.
De tapasztalataim szerint egy jó(!) bokszoló utolérhetetlen. (utcán)
A kempóhoz képest sokkal kevesebb technikát gyakorolnak be sokkal magasabb szinten.
(persze alapvetően nem stílúsok hanem hús vér emberek "mérkőznek meg" szóval sosincs biztos így biztos úgy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!