Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdő sportot ajánlotok?

Milyen küzdő sportot ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

15 éves srác vagyok és szeretnék elkezdeni valamilyen küzdősportot tanulni. Olyan érdekelne, amiben egy, az utcán kialakult szituációban is megtudnám magam védeni. Félreértés ne essék, nem azért szeretnék küzdősportot tanulni, hogy én legyek a Jani, hanem sajnos a környékünkön gyakran megesik, hogy a "másodosztályú magyarok" ok nélkül belekötnek az emberekbe és szeretném ha ilyenkor nem csak állnék mint egy telisz@rt búvárruha hanem ha oda kerülne a sor tudnék is tenni ellenük valamit, emellett remek testedzésnek is tartom. Elsősorban box, tahi box, és kick box ami érdekel de szívesen várom a ti javaslatotokat is.

2012. aug. 22. 22:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
vagy krac-maga
2012. aug. 23. 09:44
 12/15 Szoondiii ***** válasza:

krac maga, ez jó :)

jól oktatják a Jujutsut, az Aikido-t és Karatét sajnos nem. jó szokott lenni a WingChun kungfu oktatás is, a Wing Tsun nem.

lehetne hosszan írni pro/kontra érveket a küzdősportokról (box- megtanulsz ütni hamar, de nem tanítanak megfigyelést, harc elméletet, szituáció felismerést, alap dolgokat mert RINGSPORT. thaiboxon ütni sem tanulsz meg, 8x leszúrnak mire rúgsz egy combost, nem utcára találták ki)

önvédelmi rendszerekről (harcművészeti technikákat tanítanak harcművészetekre jellemző alapozás nélkül, ez így semmi. ott a jujutsu, azt tanítják kravmagán is, csak az eredeti egy bizonyított rendszer).

2012. aug. 23. 13:10
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi válaszolónak is, utána néztem, hogy akkor végülis milyen oktatások vannak a környéken, sajnos Krav-Magát nem találtam pedig az jónak tűnik. A karatéval annyi bajom van, hogy láttam bemutatókat, de nekem úgy tűnt mintha csak a levegő ellen tanulnának meg harcolni, de ezesetben jobban beleásom magam, hogy mi merre hány méter és ha tehetem majd egy edzésre is elnézek mint megfigyelő. Köszönöm szépen a válaszokat mégegyszer megy mindenkinek a zöld kéz :).
2012. aug. 23. 18:49
 14/15 Szoondiii ***** válasza:

mert a kravmagások nem csak a levegő ellen tanulnak meg "küzdeni"..

sajnos igazad van, a karate általában már csak versenyre jó, nem én alacsonyítottam le a harcművészetek színvonalát, verhetek el én akármennyi karatést, küzdősportolót a helyzet sajnos nem lesz jobb. nem igazán etikus kiírtani dojókat. annit lehet tenni, hogy a sok fölösleges, verseny centrikus vagy kamu edzés mellett számon tartjuk a jó edzéseket, országos szinten városokra, esetleg falvakra bontva.

lista kell a hiteles edzőkről, jó lenne valami hitelesítés 1-1 tanítvány képviselhetné az edzést, és tényleg kialakítani egy összefoglaló rendszert.

na mos Budapesten van jó Jujutsu, Aikido, Wing Chun és Wudang kungfu edzés. esélyes még itt talán a Choy li fut kungfu, illetve van egy Kungfu Akadémia nevű hely, ami komolynak tűnik - és a belső harcművészeteket talán kevés helyen, de ott jól tanítják, remélhetőleg. ezek nem annyira felkapottak, nem 'kur.vultak' el.

küzdősportok közül van természetesen jó boxunk és birkózásunk, júdót lehet nem szeretem, de oktatni azért tudják, olimpián is mintha értünk volna el eredményeket, bár utálom amikor harcművészeteket elsportosítanak, meg a mai judo elvileg nagyon más már mint azt a Japán megalkotója eltervezte..

küzdősportunk még, azt hiszem viszonylag egyedileg az országban a Savate, és ringbunyó ide vagy oda, de ügyesek. persze utcai alkalmazáshoz itt is helyzet felismerést stb. kellene oktatni mellé, de megállhatná a helyét - úgy tudom van Combat Savate oktatás is.

Mosonmagyaróváron az agrár egyetemen nagy harcművész élet volt (remélem van is) egy Jet Kalis, Oroszországban Kombat Sambóra képzett instruktor ismerősöm tart birkózó-sambó edzéseket. a magyar samba .. sambó szövetség lehet hogy nem ismeri, de ő nem szabályrendszert tanít. viszont ott csak képzett mesterek tanulnak, Aikido, Kobudo, Karate mesterek, gyakorlott boxolók stb.

Komáromban (és Győrben, Sopronban) komoly harci Capoeira van.

Aczél végzett :)

2012. aug. 24. 09:15
 15/15 anonim ***** válasza:

"Krav-Magát nem találtam pedig az jónak tűnik."

Mitől tűnik jobbnak?

2012. aug. 24. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!