Mi a neve annak a sportnak, ahol szamurájkardot használnak?
mindenki csak ezt a 2-t ismeri?? :P :D
am... ha ilyen jellegű terveid vannak, h szeretnél "szamurájkarddal való harcot" tanulni... akkor egy kis segítség:
Iaido-- főleg a katana kihúzása (és abból rögtön vágás)+ még 1-2-3 vágás... eléggé spirituális jellegű sport
Kendo-- gyorsvágások/ "ütések" főleg gyakorlókarddal... eléggé versenysport (tuti láttál már ilyet.. fekete ruhás emberkék, bambuszkarddal, és rácsos védőmaszkban :P)
Shinkendo-- ez leginkább a szamuráj hadviselést tanítja meg neked... kihúzásból vágás, alapvágások meg minden, ami evvel jár (direkt a szamuráj hadviselésre tanít)
.......................................
remélem segítettem.. én mondjuk csak ezt a 3-at ismerem :P
Na, hogy tisztázzuk:
Iaido - ez nem sport. Kard kirántását és azt követő egy-két vágásból álló formagyakorlatokat oktat. Sokan egyfajta meditációra használják. Sokan kritizálják amiért életlen alumínium "kardokat" használnak.
Kendo - ez sport, de nem használ szamurájkardot.
Van még sok kenjutsu sítlus, ami használ szamurájkardot, de nem sport.
Attól tartok olyan sport nincs ami szamurájkardot használ. Elég durva lenne, ha belegondolsz.
Előttem írónak:
Nem kéne egy szinten kezelni Shinkendot kendo és iaidoval, mert azok gyűjtőfogalmak, míg Shinkendo egy konkrét stílus.
Kenjutsuhoz tartozik sok másikkal együtt (pl: Katori)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!