Késő 25 évesen küzdősportba kezdeni?
Sosem késő elkezdeni semmit. Az ilyen helyeken nem kinevetni szokták az embert.
2012. febr. 3. 05:05
Én 25 évesen kezdtem boxolni majd most 31 évesen kezdtem el a thai box-ot!Úgyhogy nem kell a para:)És lehetsz jó benne,senki se fog kiröhögni ha lemész egy terembe,mert mindenki b*lfasz volt amikor elkezdte!
2012. febr. 3. 06:09
Utolsó, és mi a véleményed a TB-ről? a boxoló kéztechnikád ellen mennyire jók? rúgások elől ha elmozdulsz (mondjuk ehhez kell némi tudás és gyakorlat, rúgások ismerete) akkor kézzel általában jobb vagy?
Kérdező: Aikido nem küzdősport, de leginkább hagyd, mert nagyon kevés helyen tanítanak Japán Aikido-t. hasonló néven valamit igen, ahol lehet tanulni dolgokat, de ez majdnem elméleti síkú, a gyenge minőségű 'aikido' képzésnél számos küzdősport komolyabb. ez van sajnos..
de küzdősporot nyomasd kortól függetlenül!
2012. febr. 3. 10:39
Aczélnak!
Tetszik nagyon 4 hete járok, megfelelő táplálkozás és életmód és a TB mellett már 10 kilótól megszabadultam!Mondjuk még így is 115 kg vagyok úgyhogy ha az a 15-20 is lemegy akkor szuper lesz 95-100 körül már nincs rajtam felesleg:)
Kézzel szerintem jobb vagyok,mondjuk azért én 6 évig csak kézzel dolgoztam úgyhogy ez szerintem alap!Viszont a lábmunkát most kezdtem el tanulni(térd,combos,alap rúgások stb),úgyhogy abban viszont ők fényévekkel vannak előttem!
Még nem sparringoltam meg kell először tanulni mindent,majd utána tudok a kérdésedre válaszolni!Rengeteget nyújtok(itthon is),meg hát az a fránya csípő!Mondjuk ha le is megy a felesleg 95-100 kilóval nem nagyon fogok fejre rugdosni:)3-4 hónap múlva már talán többet tudok mondani!
2012. febr. 3. 13:05
én ha thai boxolnék akkor sem rúgdosnék csípő fölé. fejre meg.. azért a küzdősportoknak is harcművészeti gyökerük van. a lábon állni kell tudni stabilan, azt kockáztatni hogy elkapják magasan, megbillentsenek és állon vágjanak sosem szabad hagyni. és használd ki ha más meg fejre rúg!
2012. febr. 3. 13:17
2012. febr. 3. 13:44
25 évesen bárhogy nézzük nem vagy még egy vénember. Nálad jóval idősebbek is kezdenek bele küzdősportokba vagy komolyabb dolgokba és elég szép eredményeket tudnak elérni, ha tényleg elkötelezik magukat és nem csak járogatnak, edzegetnek, hanem valóban odateszik magukat, kitűznek célokat amiket el akarnak élni vele. szóval ne itt tegyél fel kérdéseket, hanem valamelyik edzőteremben.
2012. febr. 3. 14:33
8/12 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, csak megerősítésre volt szükségem, lenézek többféle edzésre, hogy el tudjam dönteni, melyikbe vágjak bele. Tudom, hogy az Aikido harcművészet, nem akartam hosszú kérdést írni. Egyébként szerencsés helyen lakom, Tatán van egy nagyon jó Aikido edző, és nem "kamu aikido"-t oktat :)
9/12 Texas Tex válasza:
Dehogy késő! Nálunk 30-as férfiak is edzenek és teljesen amatőrök.(Thai box)Ez nem arról szól, hogy kinevet a másik, inkább mindenki segít, amiben tud. Nálunk legalábbis így van. Nyugodtan menj el!
2012. febr. 5. 01:08
10/12 A kérdező kommentje:
Kösz, igazoltátok amit gondoltam... még nincs késő. A rugékonyságon agyaltam a legtöbbet... Olyan sportot, harcművészetet kell választanom, ahol nincs nagy szerepe a rúgásoknak. Vagy találok a neten valami hatékony izom, ízületi nyújtógyakorlatokat...
Kapcsolódó kérdések: