Volt olyan idő amikor a pankráció nem csak színészkedés volt?
a pankráció az akrobatika miatt egy kiba.szott veszélyes és igen kemény dolog.
de soha senki nem mondta, hogy egy bunyó így néz ki.
arra ott a box.
az ókori görögöknél volt olimpiai versenyszám,sokan meghaltak verseny közben,olyan szinten volt kemény.
de máig élő sportág amúgy.
persze ahhoz soha nem volt köze a mostaninak,mert az egy látványos kaszkadőrsó a magyar elnevezése meg egy fordítási hiba.
ezeket amúgy jó tudni!
a kaszkadőrsóban is voltak egyébként végzetes sérülések (ugye főleg rossz eséseknél).
persze.
én sem vitatom a pankrátorok érdemeit,szeretem is nézni és tény,hogy a legnagyobb sérülésekkel járó sportág.
egyébként amiket írtál harapás meg ilyesmi,tényleg szabályosak voltak a görögöknél,sőt egy 3x olimpiai bajnokról felmaradj feljegyzések szerint,neki az volt a kedvence,hogy a meccs elején eltördelte az ellenfelek ujjait.
a kivert fogak meg szégyennek számítottak,ezért inkább lenyelték:).
itt a mai formája amúgy-
http://www.youtube.com/results?search_query=pankration&oq=pa..
http://www.youtube.com/watch?v=eEtOK55Tf6g&feature=related
Jó kis video a pankrációról, de ami az elején van azt nem tudom hogy lehet megjátszani, ráugrik a 135 kg-os Undertaker Mark Henry-re, egy ilyentől nem kel fel az ember.
próbáltál te már tompítás nélkül seggre érkezni?
ne is próbálj. ha minden erő úgy nyelődne el ahogy a videón "látszik" (én persze tudom és látom valamennyire mit kell nézni, tehát nekem nem úgy látszik, 4-5 újranézés után) de akkor a fekvő meghalhatna, az ugró meg egy hétre lesérülhetne.
ellenben ha kézzel kontaktban van a ring kötelével, és ügyesen lecsúszik-leugrik a Henryről, így a 135 kilós impakt nem okoz nagy behatást.
ugyan úgy mozog mint mint minden technikánál csinálják, nem engedi bemenni az erőket a másik testébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!