Capoeira-t mint harcművészetet és nem mint táncot hol lehet tanulni? Illetve BP-n van e erre lehetőség?
Kedves tegnapelőtt 19:37-es válaszoló!
A kérdésedre válaszolva. Hogy melyik a jobb kéztechnikájú stílus, az ökölvívás vagy a wing chun kung-fu?
Egyiksem és mindkettő!
Magyarországon az ökölvívásnak nagy hagyománya van, az oktatás színvonala magas és jó, ami a wing chun-ra nem igaz.
Nagyon nehéz jó wing chun oktatót találni, DE, ha sikerül mégis, akkor egy igen jó dolgot tanulhatsz, és akkor felveszed ütéstechnikában a versenyt az ökölvívókkal.
A mi boksz edzésünkre is jöttek le wing tsun-osok, olyanok akik 3-4 éve tolják a wing tsun-t, na most olyanoktól kaptak ki akik 1-1,5 éve bokszolnak.
A wing tsun-osok nagyon gyorsak, ezt elismerem, de amikor mennek előre, mint a cséphadarók, akkor a bokszolók ezt levédik, majd kiugornak oldalra és egy szűk horoggal keresztbe verik őket és máris a padlón vannak, vagy ha még sem akkor is megszédülnek.
Ezt a taktikát követve az edző utasítására, szépen ki lettek csapva a wing tsun-os arcok. A wing tsun-osokkal még az a gond, hogy csak vállból ütnek, nem csípőből, a lábmunkájuk is siralmas, az ütéseik ugyan gyorsak (sőt gyorsabbak is valamivel egy bokszolóénál és sokoldalúbbak, hiszen több ütéstechnika van benne), de nem igazán erőteljesek, sok a fölösleges cséphadarás benne.
Viszont jómagam is bunyóztam edzésen wing CHUN-os sráccal aki igencsak megszorongatott engem, bár levertem, de nem volt egyszerű dolgom, sőt megsérültünk mind a ketten. Ugyanez a wing chun-os srác rajtam kívül sparringolt még pár bokszolóval (akik szintén nem kezdő bokszolók, 3-4 tolják már!), őket leverte.
Na most én azt szoktan tanácsolni, hogy ökölvívás, de ha mégis a wing chun érdekel, akkor csakis az eredeti tradicionális wing CHUN-t tanuld, ne a Máday által képviselt divatos wing TSUN-t, és ne is a wing TZUN-t!
Késes Krisz
Igen, azt tudom, hogy a Wing Chun az eredeti, ezért is úgy kérdeztem. Nem tudod esetleg hol találok jó WC edzést? (Ugye gondolom a Wing Chunosok Si-Fu Juhász Zoltán bandája, nem Máday-é?)
És amúgy köszi a válaszod, tanulságos volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!