Mondanátok olyan kung fu klubokat, (mindegy hol) ahol küzdelmi edzések is vannak?
azért nincs bunyó az edzésen, mert az edzőtök (aki profi szinten van...) látja, hogy totál alkalmatlanok vagytok a bunyóra.
miért?
Azért, mert nem bunyót tanít nektek. shaolin kungfu. én is láttam a filmekben. de sohase a ringben. nyilván okkal. Ezzekel a technikákkal nem lehet harcolni. nem működnek. ha pedig igen, akkor nem néznek ki jól. olyan jól, mint a filmeken. Ti viszont, akik fizettek az edzésért, ezt várjátok a pénzetekért. shaolin misztikumot. a kettő egyszerre nem megy. ezért nincs sehol sparring. mert erre alkalmatlan az, amit tanulsz.
Ha elmész tb-re, boxra, ott abban a pillanatban, hogy kesztyűt húzol a kezedre, sparringolhatsz. már ha nem vagy orbitálisan béna (vagy hülye, de ekkor inkább lecsapnak). azért, mert ezeken a helyeken az edzés elképzelhetetlen sparring nélkül. mint ahogy a bunyó is.
összehasonlításként, én nulláról kezdtem a thaiboxot, és 4 hónap után nem sparringolni engedett az edző, hanem versenyezni. és bár a TB nekem sem "fekszik" igazán, sokat tanultam ott a küzdelemről, amit most, grapplerként is tudok hasznosítani. Ez a küzdelem esszenciája. a shaolin varázslásból ez pont hiányzik.
viszont , ha nincs sparring, akkor nincsenek sérülések, és fájdalom az edzésen, meg frusztráció sem, hogy megvernek. Cserébe mindenki legyőzhetetlen kungfuharcosnak képzelheti magát, mert elég kicsi az esély arra, hogy olyan szituba keveredj, hogy ez kiderüljön. (Én pl még sose keveredtem bunyóba az utcán.) ezért sokan lejárnak edzeni, sok tagdíjat lehet beszedni.
naná hogy magyarázok.
gyere el sparringolni, Budapesten, Újesten találkozzunk.
közvetítőnek meg köszönjük a figyelmeségét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!