Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mondanátok olyan kung fu...

Mondanátok olyan kung fu klubokat, (mindegy hol) ahol küzdelmi edzések is vannak?

Figyelt kérdés
akár kezdőknek is, nem csak 5-6 év után engedi az edző! Köszönöm.
2011. aug. 4. 23:04
 1/10 anonim ***** válasza:
egyszerűbb lenne boxolni, vagy thaiboxolni.
2011. aug. 4. 23:11
 2/10 A kérdező kommentje:
azt nem szeretnék, kick boxot próbáltam, de az nem az én világom. csak annyi kellene, hogy kipróbálhassam élesben is az ütéseket/dobásokat...egyébként shaolin kung fuzom, csak itt nálunk nincs küzdelem egyáltalán...
2011. aug. 5. 01:25
 3/10 anonim ***** válasza:
figy, bunyó nélkül kungfuzni kb olyan, mint guminővel szexelni. kurv@gáz.
2011. aug. 5. 18:19
 4/10 anonim ***** válasza:
szerinted miért nincs bunyó?
2011. aug. 5. 18:20
 5/10 A kérdező kommentje:
hogy itt mért nincs bunyó? jó kérdés, de sajnos a közelben csak 2 klubot tudok egyik helyen sincs bunyó. illetve van, azt hiszem kék öv után, ha érdekel akkor mehetsz, addig szóba se kerül, de engem őszintén nem az övfokozatok érdekelnek :D egyébként Chang stílus van mind2 helyen...
2011. aug. 5. 19:06
 6/10 A kérdező kommentje:
amennyire ismerem az edzőt, szerintem azért nem akarja, hogy kezdők is bunyózzanak, hogy ne legyen sérülés vagy ilysmi....persze ő könnyen van, mert mellette profi kickboxos is, gondolom azt mondaná, hogy próbáljam meg azt, ha verekedni akarok.
2011. aug. 5. 19:10
 7/10 anonim ***** válasza:

azért nincs bunyó az edzésen, mert az edzőtök (aki profi szinten van...) látja, hogy totál alkalmatlanok vagytok a bunyóra.

miért?

Azért, mert nem bunyót tanít nektek. shaolin kungfu. én is láttam a filmekben. de sohase a ringben. nyilván okkal. Ezzekel a technikákkal nem lehet harcolni. nem működnek. ha pedig igen, akkor nem néznek ki jól. olyan jól, mint a filmeken. Ti viszont, akik fizettek az edzésért, ezt várjátok a pénzetekért. shaolin misztikumot. a kettő egyszerre nem megy. ezért nincs sehol sparring. mert erre alkalmatlan az, amit tanulsz.

Ha elmész tb-re, boxra, ott abban a pillanatban, hogy kesztyűt húzol a kezedre, sparringolhatsz. már ha nem vagy orbitálisan béna (vagy hülye, de ekkor inkább lecsapnak). azért, mert ezeken a helyeken az edzés elképzelhetetlen sparring nélkül. mint ahogy a bunyó is.

összehasonlításként, én nulláról kezdtem a thaiboxot, és 4 hónap után nem sparringolni engedett az edző, hanem versenyezni. és bár a TB nekem sem "fekszik" igazán, sokat tanultam ott a küzdelemről, amit most, grapplerként is tudok hasznosítani. Ez a küzdelem esszenciája. a shaolin varázslásból ez pont hiányzik.

viszont , ha nincs sparring, akkor nincsenek sérülések, és fájdalom az edzésen, meg frusztráció sem, hogy megvernek. Cserébe mindenki legyőzhetetlen kungfuharcosnak képzelheti magát, mert elég kicsi az esély arra, hogy olyan szituba keveredj, hogy ez kiderüljön. (Én pl még sose keveredtem bunyóba az utcán.) ezért sokan lejárnak edzeni, sok tagdíjat lehet beszedni.

2011. aug. 5. 19:46
 8/10 A kérdező kommentje:
értem mire gondolsz, igazad van. de úgy tudom, a Sanda a Shaolin kungfu küzdelmi alkalmazását jelenti, én egy olyan helyet szeretnék, ahol van ilyen. Valaki tudna mondani?
2011. aug. 5. 20:53
 9/10 anonim ***** válasza:
van itt egy arc GYK-n aki vágja a kungfus dolgokat küldöm neki a linket majd magyaráz remélem:)
2011. aug. 6. 02:31
 10/10 anonim ***** válasza:

naná hogy magyarázok.

gyere el sparringolni, Budapesten, Újesten találkozzunk.

közvetítőnek meg köszönjük a figyelmeségét!

2011. aug. 6. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!