Mit vegyek falmászáshoz?
Figyelt kérdés
1 hete kezdtem a falmászást és ezt szeretném csinálni.
mivel kezdjem a bevásárlást? én cipőre gondoltam, mutatnátok jókat?
falat és sziklát is szeretnék ( ezt a közeljövőbe) mászni
15/f
2011. jún. 26. 18:32
1/4 bazsko válasza:
cipőből valami ilyesmit [link]
ruhába olyat amibe jól tudsz mozogni!
Karabiner!!! feltétlen, mert nagyon fontos!
hosszú kötél stb... inkább itt van kép róluk mik kellenek feltétlen [link]
és a Mátrában nemrég másztam először sziklát a földrajztanárommal és nagyapámmal :D nagyon jó csak vigyázni kell, le ne ess :)
2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2011. jún. 28. 14:17
3/4 anonim válasza:
Remélem nem vásároltál rögtön meg egy via ferrata felszerelést, mert az előző hozzászóló nem teljesen mondott okosságot. Ha falat és sziklát akarsz mászni, akkor cipő és beülő a legfontosabb. Ha teremben mászol, ott általában adnak minden mást (pénzért beülőt meg cipőt is), de ezek jók, ha pont a te méretedre vannak kitalálva. Cipőt nézz rock pillars-t vagy la sportiva-t, ezek jó cipők. Beülő Petzl vagy Singing Rock. (ezek márkák, a boltban segítenek kiválasztani a neked megfelelő típust) cipő természetesen legyen legalább 1 számmal kisebb, mint a lábad. Utána karabíner (szerintem HMS elsőnek, mert sokoldalú) és egy biztosító-eszköz (grigri drága, és amúgyis lapka párti vagyok, szóval reverso3 vagy black diamond ATC-Guide). Ezenkívül nem árt egy saját ziazsák se, mert kényelmesebb, mint cserélgetni valakivel. Ha sziklára is mész, akkor kell legalább még egy karabíner (az már ovális is lehet), egy heveder, és köztesek. Na meg kötél, ha nincs senkinek (nem olcsó mulatság). A falmászás egy páros sport, szóval ezek az eszközök a párodnak is meg kell, hogy legyenek (közteseket és kötelet lehet venni közösen). A későbbiekben ékek kellhetnek még, hevederek, esetleg a kötélhez kötélzsák. Ha egyedül mászol, akkor meg önbiztosító eszköz (de ezt kezdetben nagyon nem ajánlom). Remélem tudtam segíteni!
4/4 anonim válasza:
Ha terembe is akarsz mászni kell majd zia zsák és magnéziapor :D
15/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!