A wing tzun mitől különbözig a hagyományos wing tsuntól?
Más az alapító.Emin Boztepe lezúzott valami Hong Kong-i mestert,ezért kiérdemelte azt a kitüntetést,hogy bárhol oktathatja a stílust.
Belerakta a saját elképzeléseit és úgy különbözteti meg,hogy tzun-an írja.
Állítólag keményebbek az edzések,bunyó központúak,ahogy annak lenni kell.
Egy helyről hallottam,hogy tartanak edzést,Veresegyházán.
Kezdjük ott, hogy a wing tsun sem hagyományos, hanem a leung ting nevű modern irányzat.
Az eredeti tradicionális stílus neve Wing Chun, aminek Yip Man (Ip Man) volt az utolsó (általam ismert) nagymestere. A wing chun-t fejlesztette ki egy apáca, és ezt tanulta Bruce Lee.
Szóval wing tzun, wing tsun, veng csun mind modern irányzatok, jelentős stílusbeli eltéréssel, ne hagyd magad bepalizni ezzel a hagyományos dumával.
A wing chun az ''igazi'' és kész.
Ja és bocsi, hogy nem a konkrét kérdésedre válaszoltam, de jó ha rend van a fejedben :P
Válasz igen én Wing Tzun nagyon hatékony egy stílus ezt Emin Bostep egyértelműen be bizonyította!
300 utcai küzdelemben vett rész életébe és mind a 300 meg nyerte és az áldozati között a Win Cun nagy mester is köztük van William Chang.
Mi után le verte Wing Chun nagy mesterét utána sora jöttek a különbőz ki hívások különböző stílusoktól Emin mindegyiket laposra verte.
Melyik Wing Chun vagy Wing Tsun mester mondhatja el ezt magáról.
A fenti Wing Chun gyereknek meg üzenem, hogy mielőtt ilyen ki jelentéseket tenne legalább olvasón utána a dolgoknak! Ha már eredetiségről beszélünk.
Kicsit gáz, hogy Leung Ting nagymester stílusára azt mondani, hogy nem eredeti hanem új miközben
Yip Man tanítványa volt!
Arról nem is beszélve z egyetlen fő ok, hogy nem ő lett a Wing chun irányzatának a vezetője, hogy ő fialtabb volt mint william chang.
Leung Ting nak Emin Bostep fő tanítványa volt és Emin azért lépet ki a Ts böl mert a féltékenység nagy úr és sok mester mocskos alntos dolga le akarták nyomi a hírnevét
Emin úgy döntött, hogy ő ebe nem vessz részt és ki lépet a Wing Tsum-ból és meg alakította a Ebmas Wing Tzun.
Magyar országi Wing Tsun ról meg annyit személyes tapasztóból mondom, hogy a Mádi wing tsun rendszer elggé fel hígult fasorba sincsenek a Wing Tzun hoz .
EZ azért tudom mert én a Wing Tsunal kezdtem és Wing Tzun folyatom .
Mádi igaz be lépet a Wing Tsun szerveztében de egy évben jó ha 1 szer vagy kétszer látja Leung Ting
(fel teheted a kérdést mit lehet 1 évben 1 szeri találkozással tanul)
Emin Bostep meg a fő tanítványa volt az eredményei magért beszélnek ezért is Madi fikáznak minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!