Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi a véleményed a capoeiráról?

Mi a véleményed a capoeiráról?

Figyelt kérdés

Én régebben jártam, de akkor nem sokáig, és szinte nem is tanultam meg mást a szaltókon kívűl.

Arra lennék kíváncsi, hogy szerinted igazi verekedésben lehet-e alkalmazni, úgy hogy érjen is valamit?

Sokan mondják hogy inkább tánc, és részben igaz is, de nekem akkor is tetszenek, az akrobatikus rúgások stb.

Tudom hogy a capoeira a lábmunkán múlik csak, de én úgy gondoltam, hogy igazából nem csak rúgok, hanem ütök is, mert csak rúgással nem hiszem hogy ellehet érni bármit is.

2011. máj. 9. 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:
én bírom nagyon. bár az egész inkább a látványra épül, de tuti hogy lehet alkalmazni is
2011. máj. 9. 21:39
 2/8 A kérdező kommentje:

Nekem is ezért tetszik, mert látványos is, és akár tud hatásos is lenni. Bár ez az én véleményem. :D

Gondolj bele, lent vagy a haverjaiddal, valaki belédköt, és megakar verni, és akkor, nem tudom lenyomsz egy pörgőrúgást, és akkor mindenki nagyon néz. :D És menő leszel. De nem ez az elsőszámú cél ezzel. :D

2011. máj. 9. 22:05
 3/8 anonim ***** válasza:

jaja :D

nekem az a mozdulat tetszik, amit 1:38-nál nyomat:

http://www.youtube.com/watch?v=eyfyBw2U7jA

2011. máj. 9. 22:12
 4/8 A kérdező kommentje:
Jaja, jó az a mozdulat. Valami olyasmi a neve, az első mozdulatnak hogy Aumalandro, vagy hasonló. :D
2011. máj. 9. 22:40
 5/8 anonim ***** válasza:

a Capoeira nagyon jó!

most mutass olyan harcművészta aki tud szaltózni vagy lazán akrobatikus elemeket véghezvinni. hát.. arányaiban kevés van.

mondjuk azért, mert ha valaki önvédelmet és harctechnikát tanul, akkor nem röpködni gyakorol, de ettől függetlenül sok alapmozdulatot nem tudok mint pl. szaltó, előre-hátra flip vagy ahogy nevezni akarod... szereintem igazán tiszteletre méltó ha valaki jó benne. csak nem biztos hogy este egy aluljáróban 2-3 ember ellen a technikái elég hatékonyak lesznek.. de akkoris kimondottan látványos! :)

2011. máj. 10. 08:21
 6/8 anonim válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=o2VwnBU1-iU&feature=related

Filmekben, show-műsorokban jól néz ki, de szerintem pont ennyire hatásos élő helyzetben mint a videóban.

2011. máj. 10. 08:34
 7/8 anonim ***** válasza:

never back down. nem rossz film.

mondjuk 1x nézhető.

2011. máj. 10. 10:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát végülis a Riói gettóban elég máshogy nyomják, na az hatásos az utcán. De amit itthon tanítanak, az inkább csak akrobatika. Ettől függetlenül lehet alkalmazni, de sokszor az esztétika a hatásósság rovására megy (és fordítva)
2011. máj. 11. 22:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!