Hogy tanuljak meg gördeszkázni? Valaki segítene?
Szia!
Személyesen segítsek vagy neten keresztül?
Menni akarsz vagy trükközni?
Segítek amennyit tudok.
Szia!
Döntsd el, hogy goofy vagy regular vagy.
Nézz sok videót az alapokhoz, pl.hogy kell kanyarodni, hajtani magad a deszkával stb.
Mellesleg az se árt ha vannak deszkázó ismerőseid:)
UI:Nem deszkázom, de most nyáron fogok elkezdeni:)
14/f
1.válaszoló: hát menni is meg trükközni is :) és hova valósi vagy?
2.válaszoló: azok azt jelentik h melyik lábam van elöl ugye? nekem a bal. de nem nagyon vannak deszkás ismerőseim :/ és néztem már videót meg utánaolvastam de így elég nehéz.
Először a fogalmak
nose= a deszka elejének a hajlított része
tail= a deszka hátuljának a hajlított része
konkáv= a deszka oldalának hajlítása van belőle közepes ,nagy ,enyhe, és olyan amiben egyáltalán nincs
grip= a deszka tetejének a tapadós része [smirgli]
függő= felfüggesztés
grab trükk = a deszka valamelyik részét fogod majd meg a trükkben
grind,slide trükk = patkán,korláton kell majd csúszni
ollie,nollie= ugratás elölről,hátulról
FS= front side, hátrafelé
BS= back slide, előrefelé
Aztán az hogy hogyan mész a deszkával:
Regular
Ha regularos vagy, akkor a deszkán gurulva a jobb lábaddal hajtod magad, és a bal lábad van rajta folyamatosan a deszkán.
Goofy
Ha te goofy-s vagy, akkor a deszkán gurulva a bal lábaddal hajtod magad, és a jobb lábad van rajta folyamatosan a deszkán.
Mongo-goofy
Mongonak nevezzük azt amikor a pattintó lábunk helyett a húzólábunkkal lökjük magunkat. Mongo goofynál jobb lábbal hajtod magad, míg a hátsó lábad a tail előtt, a csavarokon van.
Mongo-regular
Mongonak nevezzük azt amikor a pattintó lábunk helyett a húzólábunkkal lökjük magunkat. Mongo regularnál bal lábbal hajtod magad, míg a hátsó lábad a tail előtt, a csavarokon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!