Sziklamászásnál mennyire gáz, ha félek a magasságtól?
A hétvgén ereszkedtem egy barlangba, azt mondták ha tériszonyom lenne, az itt kijött volna.
Igazából annyira nem is féltem sőt talán tetszett. De amikor falat mászok nem szívesen nézek le, és mikor felérek a standhoz biztosítás mellett kicsit nehezemre esik beleülni a beülőbe az ereszkedés előtt.
Mennyi idő, alkalom kell, hogy megszokjam vajon. Egyáltalán meg lehet szokni?
Úgy gondolod, hogy nem lehet leküzdeni?
Azt mondják mások is félnek bizonyos mértékben, és talán ez még jó is, mert nem becsülöd le a veszélyét, hogy figyelni kell a biztonsági dolgokra.
Szóval egyáltalán nem lehet szokni, ez miatt alkalmatlan vagyok? :-)
Na ebben nem vagyok biztos!
Aki víziszonyban szenved gondolom nem megy vízbe.
Én már többször másztam élő falon 25-30 métert is, és ereszkedtem be egy barlangba ugy hogy egy darabig volt fal a lábam alatt, majd lógtam a semmibe.
És ekkor(ereszkedés) nem féltem max. csak picit.
Azt nem tudom, hogy ehhez valamennyire hozzászokik-e az ember. vagy ez így marad örökre, hogy félek. Na nem zavar, ha marad bennem félelem, de nem mindegy, hogy csökken-e.
A háztetőn is félek ha mondjuk cserepet rakok fel, de amikor egy napon keresztül fent vagyok, akkor valamennyire megszokom...
De a falon kicsit nagyobb a magasság....
jah és via ferrata úton is voltam ott több száz métert másztam felfele, de mondjuk nem nagyon néztem le, meg egy idő után nem is láttam semmit, mert köd volt. (novemberben haid steig raxalpok)
GreenTea
Emiatt nem kell abbahagynod, simán hozzá fogsz szokni.
Talán már nem aktuális, de azért leírom én is a véleményem.
Ha tartasz a magasságtól, az sosem baj. Hiszen ahogy leírtad, ez nem félelem, csak az egészséges életösztön szólal meg benned, ami jó, hiszen így nem "szállsz el magadtól", pontosan tisztában leszel a képességeiddel, nem "kísérted a sorsot". Ha nagyon filmes hangzást akarok adni a dolognak, akkor tiszteled a barlangot ;)
Ezért ne add fel, sok szerencsét hozzá :)
Tessa
Köszönöm!
nem késő és nagyon hasznos volt a válaszod más is mondta már ezt, ez a megerősítés hiányzott! Jobb egy ismeretlen szájából is ezt hallani :-)
nem hagytam abba, csinálom, csak bizonytalan voltam. :-)
Hálás köszönetem! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!