Ha elkezdek karatézni, akkor fejlődik a hajlékonyságom is?
Ha eleget lazítasz,meg sokat gyakoroltatják edzésen a magas rúgásokat kb 3 hónap kilazul.
Azért mondtam konkrét hónapot mert lejött az egyik testépítő haverom edzeni hozzánk,nem kyo,de itt is van magas rúgás és kb 3 hónappal később lazán fejbe tudott rúgni,pedig 8-10 centivel magasabb is vok.
Iszonyat lassú és merev volt.
Mondjuk 8-10 kilót direkt leadott,uh 100%ot gyorsult is.
Nyugodtan elkezdhetsz, ki fogsz annyira lazulni, hogy felrúgj a fejedig ;)
Habár ha alapból a hajlékonyság a célod, akkos szerintem pl. a taekwondo jobb választás lenne...
hmmm...
ha velem gyakorolnál és a fejemre rúgnál, akkor valószínűleg abban a pillanatban (csúnyán) padlóra kerülnél.
a harcművészetek nem arról szólnak hogy nyitott pontot hagysz harc közben. jó pár évig ne rúgj fejre :)
persze nyújtsd a lábad, mert jól jöhet az majd egyszer :)
Én is a páros gyakorlatra értettem,kesztyűre rúgást fej magasságban.
Küzdelem közben kezdőként valóban nem érdemes magas rúgást erőltetni.
Hiába lazul ki,még nincs meg a stabilitás és ha nem elég gyors azonnal kirúgják a tartólábad.
Elmentem edzésre, de nem erre számítottam. Mintha sem az edző, sem a diákok nem vennék komolyan. Elröhögcsélnek, elhülyülnek, nem valami komoly.
Meglesem a shotokan és a muay thai edzéseket is, hátha azok komolyabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!