Forma 1 vagy Nascar?
Van egy agyhalott osztálytársam azzal győzköd hogy nascar jobb mert jobbak az ütközések és jobb az autó törése!(Gondolhatjátok milyen az agyszintje!)
De ha belegondolok mi a nehéz abban a két kanyarban xD de most komolyan??
F1 a király!És szerintetek?
A NASCAR a versenyzésről szól. Az F1 meg srról, hogy néhány celeb mosolyog a kamerába aztán szemetes kocsikkal lefutnak egy nevetségesen rövid távot, igaz így is unalomba fullad az egész, aztán megint mosolyognak a kamerába.
Hogy mi a NASCAR-ban a nehéz? Lássuk csak, kétszer akkora tömegű a verda mint rgy F1-es, ~300 lóerővel erősebb, leszorítóerő majdnem nulla, kétszer annyi induló, kétszer annyi verseny egy évben. Az oválversenyzés meg alapból nehezebb mint ez a kanyargós majomkodás, mert ott forgalomban vagy, kétszer nem tudsz ugyanott elfordulni, mindig máshol vagy és máshol kell fékezned, míg az f1-ben csak mész ugyanazon a íven, ugyanott fékezel, aztán kész. Egy versenyen max a rajtnál látsz másik versenyzőt. Semmi izgalom nincs benne.
Nekem jobban tetszik a NASCAR, mert amit szeretek az autókban, autózásban, a NASCAR-ban sokkal töményebben benne van, mint az F1-ben. Imádom a fékezés nélküli 300-as körátlagokat, az autók robosztusak, végletekig leegyszerüsítettek bizonyos szemszögből, máskülönben azért van bennük technika ezt ne feledjuk. Négy sebesség, kit érdekel. Disznóvas 5800 köbcenti, lóerők százai, a hangja sokkal jobban bejön mint az F1-é. F1-et élőben, NASCAR-ét csak tv-ben hallottam, de élőben egy rakás amcsi V8-ast hallottam már, és hát azok gyilkosak. Az F1 hangja túl vékony, idegesít, ott csak a durrogások jók. Az F1 agyon van kompjuterizálva, és idegesítenek a lassú kanyarok. Egyáltalán, minden fékezés idegesít, a NASCAR kanyargós pályájáin is egy kicsit, ezért a kedvenceim a superspeedwayek.
A NASCAR-ban a legjobbak a hatvanas évek voltak, ott 250-es körátlagot futottak a nagyvasak, egyenesben alulról kóstolgatták a 290-et a nagy tepsik. Állati jó!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!