Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi a különbség a Wing Tsun és...

Neji kérdése:

Mi a különbség a Wing Tsun és a Wing Chun között?

Figyelt kérdés
2011. márc. 5. 09:22
1 2
 1/12 Da puta madre ***** válasza:
51%
Én úgy tudom csak az írása. Ugyanaz.
2011. márc. 5. 10:17
 2/12 anonim ***** válasza:
én meg úgy, hogy a wing tsun a wing chun egyik leszármazása, annak egy valamelyest átvariált változata, tehát kicsit átdolgozták az eredeti wing chun-t, de hogy ez pontosan mit is takar, azt majd egy bennfentesnek tudná elmagyaráznia.
2011. márc. 5. 10:26
 3/12 Da puta madre ***** válasza:

Megkerestem:

A Wing Tsun vagy Leung Ting Wing Tsun kung-fu egy kínai eredetű, modern, önálló harcművészeti stílus, az eredetileg Wing Chun v. Yong Chun – magyarul Ving Csun – kung-fu továbbfejlesztett, egyedi szempontok szerint kiegészített, szabványosított oktatási tematikára épülő iskolája. Hivatalos magyarországi szervezete a Hungarian Wing Tsun Organization, melynek magyarországi vezetője Máday Norbert, Sifu (ejtsd: sifu). A Sifu a HWTO-ban egy kötelező megszólítás, jelentése „apa, tanító”

2011. márc. 5. 10:50
 4/12 anonim ***** válasza:
68%

Az oktató/mester belerakja az egyéni elképzeléseit a stílusba és pár betű megváltoztatásával jelzi,hogy némiképp eltért az alapoktól.

Példa rá még a Boztepe Wing Tzun,ami ebben a műfajban elsőnek számít.

2011. márc. 5. 11:34
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat,most már értem:)
2011. márc. 5. 13:20
 6/12 anonim ***** válasza:

Az a lényege, hogy amikor elég fickósnak érzed magad, akkor beintesz a mesterednek, hogy márpedig több pénzt nem adsz neki, és saját stílust alapítasz. A nevet megváltoztatod (nehogy pereljen a vén szivar), de csak egy-két betűt, hogy a sok hülye (aki majd hozza a lóvét) azért felismerje.

tipikus kínai cucc, mint az adidos, meg a reeobek. Annyit is ér.

2011. márc. 5. 21:25
 7/12 A kérdező kommentje:
Hát azért,ez közelsem arrol szól, ahogy olvastam utánna persze azok után mondom ezt a véleményt.Meg ki az aki beintene csak úgy a mesterének és miért tenné?Hol akkor a tisztelet?Na mindegy hagyjuk csak újabb kérdéseket szül és esetleg átmennék vitába isˇˇ:)
2011. márc. 5. 21:59
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát ja.Ha stílust akarsz alapítani ebben a műfajban,akkor bunyóznod kell egy nagymesterrel a többi nagymester előtt,különben nem ismernek el.

Boztepe is így kaphatta meg az engedélyt a stílus megváltoztatására és,hogy oktathassa is.

Azt hiszem másfél perc alatt szétverte a hong-kongi nagymestert.

2011. márc. 5. 22:15
 9/12 Orfeus ***** válasza:
56%

A lényeg az, hogy az egyiket kínában, és az egész világban elismert Wing Chunt Leung Ting nagymester (Yip Man nagymester volt a mestere, ugyanúgy Bruce Lee-nek is) tanítja (legalábbis fenntartja a szervezetet), a Wing Tsunt pedig Si-Fu Máday Norbert vezeti, Magyarországon.

Igazából semmi különbség sincs a kettő között, mert Leung Ting Máday Si-Fu mestere, tehát egyátalán nincsenek haragba vagy akármi. Ez is a pénzről szól... Leung Ting-nek megvan a legmagasabb fokozat, amit csak akkor kaphatna meg, miután meghal... Szóval ez is érdekes...

A lényeg az, hogy ha ezt akarod üzni, akkor ne foglalkozz melyik, utcára a legjobb!! Lazán felveszi a versenyt a Krav Magával. Én a helyedbe a Real Wing Tsunt választanám, mint ág :) Olcsóbb, és sokkal robbanékonyabban oktatják a Wing Tsunt, sokkal utcaisabb.... Ha kívácsni vagy nézz rá a neten. Si-Fu Kun István a vezető.

Hogyha bármi kérdésed lenne.... :) e-mail..

2011. márc. 7. 00:33
 10/12 anonim válasza:

Ha valaki ért hozzá, az az elején észre vesz...

Más a Tan Sao, Bong Sao stb...

Látszólag majd nem ugyan az de ha gyakorlója vagy észre veszed hogy g és föld a külömbség...

Én úgy vélem a Wing Tsun az nem hatékony.. el is mondom miért!

Sok olyan fogás és látvány harc van benne amit az utcán soha nem fogtok ki próbálni mert lehetetlen...

esetleg egy alul képzett csövesen ki leget próbálni :)

sokan mondják gyorsak, de szerintem meg nem, mert nincs semmilyen gyakorlat amivel be melegedhetnének az izmok csak technika van ami nem egy előny egy harcban oda erő is kell...

Persze írják hogy nem erőre épűl de ha nincs a háttérbe erő nem fektet meg senkit..

na mind1 az a lényeg hogy sza4!

Nézzük a Wing Chun-t néhol azt is rosszul oktatják de legalább az hatékony és tényleg az utcára készítenek fel... szerintem Wing Chunra járj mert jobb... a Wing Tsu pénzre megy!

2015. ápr. 25. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!