Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy kezdőnek melyik ajánlott...

Egy kezdőnek melyik ajánlott Wing Tsun, vagy Jeet Kune Do?

Figyelt kérdés
Aki nem ismeri a JKD-t annak itt egy link: www.jkdkali.hu
2011. febr. 7. 22:59
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Hogy miért,arra is kiváncsi lennék.Köszi..
2011. febr. 7. 23:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Bocsáss meg, de ez egy teljesen értelmetlen kérdés. Bármelyiknek állsz neki, mindenképpen kezdő leszel. Egyszerűen nem tudom értelmezni, mire gondolhatsz.
2011. febr. 7. 23:59
 3/11 A kérdező kommentje:
Arra gondolok hogy csak egy stílust csináljak?Az lenne a WT.Vagy ha a JKD-t választanám akkor több stílusba is belekóstolnék egyszerre.Erre gondoltam,hogy melyik variációval kéne indítani úgy hogy még semmit sem csináltam.
2011. febr. 8. 00:22
 4/11 anonim ***** válasza:
A Jeet Kune Do-t Bruce Lee fejlesztette ki igazából saját magának, az egyéni képességeire szabva, és magával is vitte a sírba(sajnos). Anno Bruce is oktatott, de az inkább egy egyéni Wing Chun variáció volt. Szóval nemtudom mit oktathatnak Jeet Kune Do címszó alatt, de tuti nem JKD-t. Egyébként valszeg hasonlít egymásra a kettő, menj el mindkét edzésre, és döntsd el hol vannak jobb oktatók, hol van rendes harc, no meg rendes fizikai tréning.
2011. febr. 8. 00:32
 5/11 anonim ***** válasza:
Azt még nem írtam hogy az első harcstílus amit Bruce tanult, az Wing Chun volt, szóval az ő JKD-ja alapját részben a Wing Chun adta. Bár ő még igazi mestertől tanult, mostanában kevés jó Wing Chun mester van, főleg Mo-n.
2011. febr. 8. 00:36
 6/11 anonim ***** válasza:

A wt-ról eddig egyszer olvastam itt egy helyről,ahol normálisan oktatják.Amit én láttam edzést az is egy esti lazító torna volt.Se dinamika,se ritmus,se sparring,se állóképességi edzés,se verejték.Először azt hittem,hogy aikidóznak,úgy be voltak lassulva.Szóval ez nagyon edzőfüggő,a stílussal semmi bajom,mert normálisan oktatva hatékony.

A jkd edzésről meg egyik haverom mesélt.Gyakorlatilag egy thai box edzés,csak földre vitel is van benne,meg fognak.Viszont sparringolnak rendesen,uh olyan rossz nem lehet.

Mindenképpen a jkd-t választanám a kettő közül,vagy megnéznék 20 wt edzést és kiválasztanám azt a tanárt,aki szerint a sparring minden küzdősport alapja és az edzés nélkülözhetetlen része,ami nélkül nincs fejlődés.

2011. febr. 8. 01:01
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! ;) Sokat segítettetek.Egy WT edzésen már voltam,az télleg elég lightos volt.JKD-ni ahova járnék azt biztosra tudom hogy maga az edzés kemény lesz,és sparring is van.Így csak a JKD-t választom.
2011. febr. 8. 02:08
 8/11 anonim ***** válasza:
Kezdőként semmi értelme kettőt tanulni, egy is elég nehéz, ha jól akarod csinálni.
2011. febr. 8. 07:19
 9/11 anonim ***** válasza:

A kérdező, nem a Wing Chun-ról, hanem a Wing Tsun-ról érdeklődik...

Nem egészen u.a. a kettő. Egy helyről származik (Ng Mui) az igaz... tehát a két stílusban sok a közös de nem egyforma.

01:01 amit láttál a Wing Chun volt, nem lazító edzés, hanem egy formagyakorlat, ami azért tűnt lassúnak, mert akár 1 óráig is eltarthat. Mégpedig azért, h. rögződjön és tökéletesedjen a folyamat... A Wing Tsun picit másabb mint a Wing Chun. Olvass utána :)

Én a Wing Tsunt vagy a Wing Chunt ajánlanám.

Magyarországon a legjobb mesterek, si-fu Juhász Zoltán, és si-fu Máday Norbert.

2011. febr. 8. 11:15
 10/11 anonim ***** válasza:
hogy lhet valaki ennyire gyenge elméjű!!! azt írod h kezdőknek....mind a kettőben kezdő vagy azért vagy kezdő mert még nem csináltad egyiket sem!!!kezdőknek....pfff....am a JKD mindenféle képpen jobb
2011. febr. 14. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!