Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért népszerűbb a box mint...

Miért népszerűbb a box mint az mma?

Figyelt kérdés
2010. dec. 18. 13:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Üzleti szempontból,vagy a sportág űzőinek száma miatt?

Utóbbi azért lehet,mert sokan nem szeretnek a porban fetrengve bunyózni.

Az előbbi meg már nem teljesen igaz,mert a profi ökölvívást simán beelőzi nézettségben a UFC,K1,amerikai foci és a legnézettebb sport a Pankráció.

2010. dec. 18. 15:18
 2/6 A kérdező kommentje:
a pankráció nem is sport nem tudom mit pattognak érte annyira
2010. dec. 18. 15:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Először is az MMA legnagyobb része birkózás illetve földharc, és ugyebár a birkózás nem a látványosságáról híres. :)

Amúgy pedig egy profi ökölvívó sokkal, de sokkal több pénzt keres mint egy K1 vagy MMA harcos.

Valamint az ökölvívásnak hatalmas múltja van, mint szakmai, mint üzleti szempontból. Az MMA-t sokan nézni sem szeretik, mert java részt unalmas (a sok földharc végett) valamint túl durva is. Amúgy ez nem igaz, hogy nézettség szempontjából a K1 jobb. K1-et sokkal ritkábban ad a tv, még a nagy vb-ket is csak kb. 1 hónap múlva adják le ismétlésként. A K1 inkább Hollandiában és Japánban népszerű, a boksz viszont mindenhol. MMA vagy UFC tv-ben nagyon-nagyon ritkán van, akkor is késő este. Boksz jóval többször van. Amúgy abban van valami, hogy a pankráció nézettsége meghaladja az ökölvívásét. Amerikában és Japánban népszerű a pankráció nagyon, de már itthon is van rajongótábora. Hogy miért szeretik annyira annyian? Azt nem tudom.

2010. dec. 18. 18:22
 4/6 anonim ***** válasza:
A MMA-ban a földharc egy laikusnak unalmas. Plusz a box talán nem olyan brutális, egy-egy bokszmeccset még anyám is megnéz, míg egy MMA meccsre inkább oda se néz.
2010. dec. 19. 00:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát engem nagyon meg fogot amikor meg láttam hogy ennyire "szabadstílusú" a gladiátorokra emlékeztetnek .
2010. dec. 19. 14:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez korosztályfüggő is. Az idősebb generáció (a legtöbbje) például az ökölvívást tekinti az igazi bunyónak és egyben a legférfiasabb sportnak. Faterom és nagyapám is ilyen, mindig mondják: "Jaj fiam a boksz az igazi férfias küzdés, ez a mai karate és K1 csak ugra-bugra gyáva rugdosós bunyó, a ketrecharcosok pedig agresszív elmebeteg állatok"

A mai fiatalabb generációnak (a legtöbbnek) a boksz már unalmas, keményebb, véresebb és látványosabb kell, ezért szereti több fiatal az MMA-t és K1-et.

2010. dec. 19. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!