Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mindent az autós rallyról (? )

Mindent az autós rallyról (? )

Figyelt kérdés
Üdv! Szeretnék mindent megtudni az autós rallyról. Várok konkrét hozzászólásokat és linkeket is. Nagyon megtetszett ez a sport, ugyan is egyik nap találtam egy videót amely olyan hatással volt rám, olyan érzés öntött el tőle h az valami fantasztikus volt! :D Tudom hülyén hangzik, de akkor is jó volt! xD Meg is mutatom: http://www.youtube.com/watch?v=tF6IRagBeXA Azóta már láttam több videót is, és elképesztő mennyire jó nézni, ezért érdekelne minden, de MINDEN! :D Az eddigi létező összes csoport, az autók, mik a szabályok, milyen autók indulhatnak, nektek melyik autó a kedvencetek, miért, szóval minden! :D A válaszokat előre is köszönöm! :D (Remélem nem csak én vagyok ilyen... furcsa. xD)
2010. dec. 13. 21:03
 1/2 anonim válasza:
Van N-es A-s sok kategorijáju autok N/4 Mitsubishi Lancer evo 9 és az evo 7-tes, WRX,WRC, sok rally ág van Mnasz I osztál,y Dakar és terep rally,rally cross mind más autok vesznek részt rajta. én rallyversenyző leszek ismerem rallyjogoként
2011. jan. 12. 14:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Hú, jó rég írtad ki a kérdést, kétlem, hogy még nézed, jönnek-e válaszok, ha meg igen, előfordulhat, hogy már tudod a választ. Ezek az autók az öreg B csoportos autók, amelyeket "kivontak a forgalomból" miután sorozatosan balesetek érték a versenyzőket a túl könnyű, mindemellett túl erős (600+ lóerő) versenyautók miatt. Ezek után jött a WRC-s időszak, ezek az autók a gyáritól (ha nem érted, menj egy kicsit lejjebb) javában különböztek, ezek is 300 nál több lóerősek voltak, Magyarországon már ezek sincsenek "gazdasági" okokból. Nos, a manapság használt raliautóknak 2 főbb csoportja van: az N-es autók, amik csak icipicit különböznek az utcai autóktól, szinte semmi különbség nincsen. Ezek között is van az N1, N2, N3, és az N4 kategória. Attól függ, milyen erős, hány köbcentis, első, hátsó, vagy összkerekes, van-e feltöltője stb... A másik nagy csoport az A. Ezek azok az autók, amikben szinte semmi hasonlóság nincs az utcai, és az "A-s versenyautó" között. Szinte minden - motor, váltó, futómű, egyebek- ki lett dobva az utcaiból. Itt A5, A6,A7, és A8 kategóriák vannak, az N-hez hasonlóan sorolják be az autókat. A 2010-es szezontól Magyarországon már nincs A8 kategória, tudniillik azok voltak a WRCk. A többit nem tudom leírni, ez is sokáig tartott. :) Ha van, amit nem értesz, dobj egy üzit, vagy nézd meg ezen az oldalon hátha van rá válasz : [link]

Üdv.

2012. máj. 30. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!