Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » 1 év alatt milyen szinten...

1 év alatt milyen szinten lehet megtanulni hegyet mászni, vagy elég hozzá pár hónap is?

Figyelt kérdés

Tavasszal megyek ki Ausztriába hosszabb időre, Ötztal Alpok. Eléggé jó kondiba vagyok, 25km-et a Bükkben legyalogoltam 20kg-s súlymellényben 4 óra alatt, de magas hegységben még sosem voltam. Ez a kondi mire elég? A Wildspitze-t szeretném megmászni, persze túravezetővel, úgy gondolom nem annyira húzós. Hogyan tudnék felkészülni, jó alapokat szerezni? Itthoni mászófalazás, boulderezés, vagy egyéb tippek?

Ha kint leszek, akkor a via-ferrata, és sziklamászó parkok adnak elég tudást a legtöbb hegy megmászásához, vagy kell végeznem tanfolyamokat is? A technikai részbe, tehát biztosítás, kötéltechnika, nem szeretnék belemenni, sokan felmennek T5-ös, vagy akár T6-os nehézségű útvonalakon is. Ja, még azt elfelejtettem, hogy nem sziklamászni szeretnék, hanem csak túrázni, amihez csak jó bakancs és túrabot kell.

dec. 8. 06:20
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!