Milyen edzést javasoltok Spartan Race-re?
Indulni fogok a 2025-ös aprilis spartan race-en, a legkönnyebb távon (5 km).
Küzdősportoló voltam egész életemben, illetve évek óta cross-fit, street workout és kerékpár edzéseket tolok! 6 km-t vmi 33 valahány perc alatt futottam le, 5:30 a kilóméter időm, de eddig nem jártam futni (évekkel korábban jártam ki).
Első fázisban heti kétszer járnék futni, 2*6 km távot, illetve szombatonként sprint edzés, a cél, hogy 5 perc/km-re vigyem le az időt (magyarán 30 percen belül legyen meg a 6 km). Esetenként pedig 10 km-t is futnék (pl. havi 1*)
Ez mellett lenne heti 2 str wo, + 1 intervall edzés, reggelente pedig jóga. Ez lenne az első 6 hét.
Utána október közepétől üzleti úton leszek decemberig, de a hotelben biztos lesz konditerem -ezt még ki kell találnom.
Decembertől januárig heti 3 futást tervezek: 1. 5*1 km 4-4:30-as kilóméter idővel, 2. 3*2 km 5 perces idővel, és a 3. maradna a sprint (10*200m, 5*400m, stb.)
Ez mellett heti egy súlyemelés, 1-2 saját súlyos vagy intervall edzés.
Februártól márciusig heti 1-2 futás (6 v 10 km) + sprint, heti 1 küzdősport (kempo vagy ju-jitsu), illetve cross-fit.
Márciustól a versenyig pedig maradna a futás, valamint a különböző versenyszámok kigyakorlása.
A reggeli jóga mellett néha, ha hétvégén van időm, egy 100+ km-es kerékpározás 28-30-as átlaggal.
Ezt a tervet raktam össze magamnak, de aki tapasztaltabb, attól szivesen elfogadok tanácsokat, hogy miben változtassak!
Köszönöm az érdemi válaszokat! ;)
Dehogy is! :DDD
Csak indulni akarok a legegyszerűbb távon! Nem vagyok én TEK-es, csak hobbisportoló! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!