Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Szeretnék ugy edzeni,mint egy...

Szeretnék ugy edzeni,mint egy tornász és szeretnék tornász akrobatikus elemeket tanulni otthol milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés
20/F vagyok és egy ideje próbálok sokat keresni kutatni ,hogy ugy edzek mint egy tornász és a fő cél először is a talaj akrobatikus elemek megtanulása lenne ,de rettenetes félek sok elemtől amit eddig tudok nagyjából a cigánykerék,kézátfordulás előre próbáltam hátra felé is ,de egyszerüen rengetegszer nem merem ,mert félek a hátraeséstől nyakra stb még trambulin is viszont előre már nagyjából megy ha többször próbálom,de az sem igazi összeségében minden olyan infóra szükségem lenne amilyen gyakorlatokat végez egy tornász és ugye az akrobatikus elemeket megtanulni valahogyan nagyon szeretném ,de edzőhöz se csoportos edzésre nincs lehetőségem menni ha valaki valamivel tudna segiteni nagyon megköszönném,de egyszerüen nagyon bonyolult ez az egész,hogy nemtudom mit csináljak folyamatosan össze zavarodok megpróbálok mindent a nap végére elfáradok és sokszor nem sikerül semmi csak ugy összejön valami és ez nagyon idegesitő.

aug. 7. 16:29
 1/7 Thunderfairy ***** válasza:
Keres egy megfelelő edzőt. Ez biztos nem fog menni edzések, edzővel, nélkűl.
aug. 7. 16:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Edzeni edzek saját testsulyos gyakorlatok megvannak,de edzőre nincs lehetőségem
aug. 7. 16:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Magyar nyelven Gödrösi Ádám YouTube csatornáját ajánlom, hogy egy hangyányi betekintést nyerj ebbe a világba, de egész sok külföldi csatorna is van a témában. Keress edzésvideókat és tutorialokat, azokból lehet tanulni dolgokat, de főleg calisthenics és street workout tekintetében. A torna a világ egyik legkomplexebb olimpiai sportága évezredek óta, amit YouTube videókból felfogni se lehet, nemhogy elsajátítani.

Csoportos edzésre valóban nincs lehetőséged, hisz 1% eséllyel találnál olyan egyesületet, ahova be tudnál iratkozni totál kezdő 20 éves felnőtt férfiként. A szertorna klubok óvodásokkal, vagy maximum általános iskolai alsósokkal foglalkoznak kezdőként, mert ez egy top kategóriás versenysport, ahol nincs igény túlkoros laikusokra. Ez az a sportág, ahonnan huszonévesen szoktak visszavonulni, nem akkor szokták elkezdeni.

Esetleg személyi edző jöhetne szóba. Nem sok tornász személyi edző létezik, de ha arra anyagilag nincs lehetőséged, akkor hagyjuk is. Ha nincs lehetőséged egy kielégítően felszerelt tornaterem használtalára se, akkor élből nem fogsz tudni soha úgy edzeni, mint egy tornász, bár ha csak az akrobatikus elemek és a talajtorna érdekel, azokhoz nem különösebben kell sok szer, de mivel fogalmad nincs a mozgáskultúra, az edzésmetódus, a progresszió, az anatómia alapjairól se, ezért nincs miről beszélni. Maradnak a tutorial videók, és marad a calisthenics.

Felnőtt emberként már olyan célokat kéne kitűznöd, amikre van lehetőséged és realitásod. Hogy akarsz tornász lenni, amikor ennek egy feltétele sem realizálható számodra? Hiába akarsz Forma-1 pilóta lenni, ha túlkoros vagy, fingod nincs a sportág alapfogalmairól se, gokartozni sincs pénzed, és van egy 2009-es Skodád. Egy gyerek még nem tudja elkülöníteni az irreális vágyálmait a reális céloktól, de ha egy felnőtt se, az gáz.

aug. 7. 18:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem demotivációt kértem hanem tanácsot ,de ez is valami
aug. 7. 18:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Megneveztem lehetséges tájékozódási forrásokat a témában, adtam tanácsokat, továbbá rámutattam a realitásra, amivel te felnőtt emberként ijesztően nem ápolsz kapcsolatot. Ha ez számodra nem értelmezhető, akkor meglepődnék, ha valóban 20 éves lennél, és nem fele ennyi.

Őszintén: szerinted van realitása annak, hogy tornászként funkcionálj, amikor saját elmondásod szerint sem adott ennek semmilyen feltétele?

aug. 7. 18:30
 6/7 A kérdező kommentje:
És irtad a calisthenics et ez lényegében ugyanaz mint a torna sőt szinte teljesen tele van dinamikus elemekkel freestylelabb módon itt az értem a szép nyutott tornász akrobatikus elemek vannak amit egy tornász nyujtón látsz hanem egy egyszerübb,de közel sem könnyü változata ottvannak a szaltók még a calisthenicsben ezek mind ugyanugy ott vannak ha jobban megnézed nem is különbözik akkor felteszem a kérdést miért maradjon pont a calisthenics ha kb ugyanaz mint a torna?Ha két sportoló egy pro calicsthenics és pro tornász egymás mellé állitasz,hogy csináljanak valamit egy laikus nagy fog nagy külöbséget látni és a valóság az,hogy nem is nagyon csak nagyon minimális ennyi erővel akkor a calisthenicset se kezdje senki felnőttként ,merthát sérülés meg ezeket fiatalon kell gyakorolni stb duma
aug. 7. 18:35
 7/7 A kérdező kommentje:
A Gödrösi Ádámot ismerem,de csak statikus erőelemekről szól minden videója
aug. 7. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!