Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Keresgéltem küzdősportot de...

Keresgéltem küzdősportot de itt a városban csak karate van érdemes elmenni jó lesz valamire az utcán?

Figyelt kérdés

júl. 11. 11:35
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Akiben ez a kérdés így felmerül, annak semmilyen küzdősport nem lesz jó utcára, mert nincs meg hozzá a személyisége. Egyébként se tudom, hol akarsz karatézni vagy birkózni utcán tíz kamera előtt 2024-ben, hogy aztán évekig járkálhass bíróságra, és elveszítsd a munkahelyed. Ha valami nagyon durva környéken laksz, akkor dugj zsebre egy legális gázsprayt, csak legyen tököd használni, ha kell, de úgyse fog kelleni.

Mozgás szempontjából pedig teljesen jó a karate is, hisz minden mozgás hozzájárul az egészséghez. Nyilván vannak színvonalas és színvonaltalan karate klubok is itthon, de mivel nem nevezted meg az egyesületet, ezért nem tudjuk, melyik kategóriába tartozik. Az biztos, hogy olyan mozgásformát válassz, amit hosszútávon szívesen űznél, mert csak úgy van értelme.

júl. 11. 11:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt karate és karate közt is és és föld a különbség, a lényeget meg már egyes leírta.

Annyiban azért nem értek egyet, ha megtámadnak utcán, ne bégessünk, csak mert lát a kamera.

Amikor az a kérdés, hogy nyomorékká vernek (egy rossz esés, vagy fejberúgás is lehet végzetes), vagy bíróságra kell járni, ki mit választ?

júl. 11. 12:51
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

"Amikor az a kérdés, hogy nyomorékká vernek (egy rossz esés, vagy fejberúgás is lehet végzetes), vagy bíróságra kell járni, ki mit választ?"

Magyarországon még Borsodban is 1% esély van arra, hogy ilyen szituáció fog történik veled, de egyébként igazad van, csak akik a gyakorikerdesek.hu-n keresik a gonosz utca önvédelmi titkát, azokat Lakatos Gino és a drogos testvérei mindig nyomorékká fogja verni, ha akarják, hiába jár az illető karatéra vagy bármire. Akiben nincs meg a pacek, az mit akar olyan emberek ellen, akik óvodás koruktól másokat ütnek?

júl. 11. 13:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

neked egy utcai balhé félelem és szorongás a támadóidnak meg szórakozás és jól ismert terep szal a magad fajtáknak ezért nincs esélye

ezen nem változtat a küzdő sport te ilyen vagy így nevelkedtél

ettől még járhatsz karatéra csak ne emiatt az ön védemi hülyeség miatt

vannak jó karate helyek

én pl évekig ashihara karatéztam

júl. 11. 14:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

3 pont nemrég voltam egy 5 danos mester szemináriumán, mesélte, hogy kérdezte kis cigógyereket, hogy tanult meg ilyen szépen hatékonyan ütni, járt-e valahová.

A válasz az volt, hogy 4 otthon a 4 bátyjával tanulta meg...

júl. 11. 15:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, mert taktikás, bár függ az ágától is.
júl. 11. 18:32
 7/8 anonim ***** válasza:

némi reflexre szert tehetsz. én a magam részéről kerülném azokat a sportokat, ahol a formagyakorlat fontosabb minden másnál. (wing tsun)

talán a box, vagy thai box -ra mennék, esetleg krav magára, de ha nincs ilyenre lehetőség, azt megértem.

ha azon a karatén megtanulnak elég nagyot ütni, vagy kivédeni ütéseket, akkor egy kicsit lehet jó.

júl. 17. 09:25
 8/8 anonim ***** válasza:

"esetleg krav magára"

Állítólag nagyon hatékony tud lenni. Egy ismerösöm izraelben tanulta, azt mondta, x danoként kimentek, és sz@rrá alázták öket. Azt mondta, azért tudnak annyira, mertkint valóban az életükét küzdenek, nem csak hobbiból.

júl. 17. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!