Előfordult mással is hogy miután mezítláb sétált néhány kilómétert átlagos, poros, kavicsos földúton és aszfalton, vízhólyag keletkezett a sarkán, vagy a talpán?
Igen, volt rá példa, de szerintem ez ezzel jár. A lábnak jót tesz, ha kicsit íly módon is megmozgatják.
Szerintem a "kisebb túrát" ne flip-flop-ban tedd meg:).
2:
Valamennyire megkeményedik, de egy makacs tévhit, hogy aki sokat jár meg fut mezitláb, annak majd szuperbőr lesz a talpán. Én rendszeresen futok mezitláb is, de mindig oda kell figyelni sok év után is, hogy ne legyen túl sok, bizonyos felületeken ne fussak mezitláb, bizonyos felületeken meg jobban figyeljek a talajra érkezésnél. Apám meg anno tarlón járt mezitláb gyerekkorában, de az nagyrészt a technika miatt működött, nem a talp keménység miatt, gyakorlatilag úgy léptek, hogy félig oldalról letaposták a tarlót, így nem kapták telibe élesen.
5:
Esőben sokkal könnyebben okoz vízhólyagot az aszfalt, ha mezitláb gyalogolsz vagy futsz rajta, mivel kicsit megcsúszik, így többet surlódik rajta a lábad.
8:
Nekem meg esőben még rekortánon is vízhólyagom lesz, nem hogy aszfalton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!