Haverom nyáron egyik hegymászó barátjával szeretne menni Ausztriába 3500 méteres hegymászásra, hogy fogja bírni a mászást ha tegnap a Gellért hegyre alig tudott felmenni?
Bocsi, de szerintem tárgytalan. Ha a Gellért hegy már túl sok volt, akkor nem ártana előbb még pl a Kékes-tetővel próbálkozni, mielőtt nekivág egy 3500 m-es hegymászásnak!
Én egyébként már voltam Tirolban hasonló magasságú hegyeken, de azzal didővel is kell kalkulálni! Egy 3500 méteres körüli hegycsúcs megmászása simán 1-1,5 nap! Még úgy is, ha nem pihensz sokat!
Szóval szerintem akár Ausztrián belül is válasszon másikat!
3500 méteresből konkrétan 19 van:
Az se mindegy, hogy melyikről van szó. Én az első 4-en és a 113.-on voltam. A Großglocknerre egy srác nem is tudott feljönni, neki már első nap gondjai voltak, amikor a 2800 méteren álló menedékházig mentünk (végül 3450 méterig jutott a 3798 helyett). Szóval még ha úgy gondolja valaki, hogy valamennyire edzett, akkor sem biztos, hogy sikerül. A haverodnak a leírás alapján kb. nulla százalék esélye van, hogy akár egy 2000-es csúcsra is feljusson. Ja, és persze az sem mindegy, hogy honnan indul az ember, mert pl. a fenti esetben 1900 méterig fel lehet menni autóval.
"hogy fogja bírni a mászást"
Sz*rul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!