Hegymászókat nem vonják felelőségre?
4# igen, nagyoon nehéz feljutni, még profi hegymászóknak is.
De egyedül, oxigénpalack nélkül az kb egyenlő a halállal :/
"Pl itt a mount everest-en,ha látsz egy haldoklót és nem segítesz rajta?"
Ahogy írták már előttem, nem kérhetik rajtad számon a segítségnyújtást, ha fizikailag nem vagy képes rá. Régebben hallottam esetet, hogy segíteni próbált a társán, így mindketten odavesztek. Míg ha nem segít akkor nagy valószínűséggel a másik nem veszik oda.
"Brutális, én el se tudom képzelni mik lehetnek ott 8000m magasan, de biztos brutál"
Például ott van a Szivárvá völgy ami az ott fekvő holttestek ruháiról neveztek el. A völgy a vörös, kék és zöld kabátokról kapta nevét, amelyek messziről is jól látszanak. Úgy tartják, több mint 200 fagyott testet őriz a szivárvány völgy. A holttestek levitelére ugyan volt már példa, de egyébként nincs rá kapacitás. Életveszélyes saját magát vonszolnija ott az embernek nem hogy még egy kőkemény fagyott holttestet is vinnije. Voltak holttestek a kijelölt útvonal mellett is. Nagyon csúnyán hangzik, de ha útban van akkor odébb lökik, illetve mivel nincs kapacitás levitelre vagy ott marad a hegyen évtizedek múlva is vagy lelökik a hegyről.
Ott minden lépés nehéz még egy edzett hegymászónak is, még egy cipőfűző bekötés sem olyan egyszerű mutatvány mint itt a tengerszint felett nem sokkal. A ritka levegő nagyon megterheli az ember szervezetét. Ja és helikpoterrel se lehet ott leszállni, nem 8000 méteres magasságra van tervezve egy helikopter, az a légkör nem megfelelő a gép számára (mármint a stabilitása számára), bár rekordot csináltak már hogy 12 ezer méterre is ment már fel helikopter. Továbbá, ha spéci helikopterrel fel is tudnának menni olyan magasságba, de akkor meg az a baj hogy olyan erős szél van a hegy mellett néhány száz méterre, hogy esélytelen lenne akkor is mivel szinte garantált, hogy odavágná a gépet a hegyhez ha próbálna közel menni hozzá.
" Szivárvá völgy"
Nem tudok írni bocs. Szivárvány völgy-öt akartam írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!