Hogy tud ez a wing tsun baromság ilyen futótűzként terjedni?
"bármilyen küzdősportolót leverek"
Pont az ilyen trollok szoktak vérző fejjel feküdni az aluljáróban, miután két narkós roma megkérdezte tőlük az időt.
Tudom, hogy nem tetszik, minden amatőr azt hiszi, hogy az a legjobb küzdősport, amit ő csinál.😂 A valóságban mindegyik annyit ér, amennyit megtanulnak belőle.
Volt olyan, aki azt mondta, hogy nem tudom milyen világbajnok kick boxos, kb 10 másodpercig ugrándozott előttem, aztán elfektettem, jó negyed óra múlva tudott felülni.
Magyarországon alapvetően az összes küzdősport/harcműveszeti edzés erős 90%-a (1-2 kivételtől eltekintve) egykaptafa. Van heti 2-3x edzés, 1-1,5 órásak többnyire. Ebből a másfél órából minimum a fele az klasszikus torna/testnevelés óra. Erőnlét, futás, fekvőtámasz, idiánszögdelés és a többi baromság. Minimális technikázás és párosgyakorlat, kisebb zsákolás, pajzsozás, pontkesztyűzés. Hiába formagyakorlatoznak (katáznak) mondjuk karatén, az nem azt jelenti, hogy akkor pl: egy kickbox edzésen akkor értelmes dolgot művelnek. Alapvetően, sparring és technikázás marha kevés helyen van.
Bokszoltam én anno a Vasasban, K1-re is jártam, aikidóra és shaolin kungfura is. Mindenhol sima tornaóra volt az összes, erőnlét, normálisan bunyózni amúgy egyik helyen sem tanulsz meg. Heti 2-3x másfél órás edzés szart sem ér, ha az edzések 60-70%-a tesióra. Nem mondom azt, hogy abszolút ne legyen erőnléti edzés a küzdősport edzéseken, de nagyon túltolják. A kötelező gimnasztikán és bemelegítéseb kívül isten igazából. csak:
- technikázás párosgyakorlattal
- képesség fejlesztés (boxzsák, reflexlabda, makiwara, fabábú...stb.)
- sparring
Ilyeneknek kellene lennie egy edzésnek. Ja és minimum 2,5-3 órásnak kellene lennie, és nem heti 2-3x, hanem heti 4-5x. Így lehetne fejlődni. Igazság szerint a futást, erősítést (fekvőtámasz, felülés..stb), nyújtást azt mindenkinek magának kellene otthon, önállóan elvégeznie. Legfeljebb a heti 4-5x alkalomból EGYSZER kellene maximum 1 órát eltölteni erősítéssel egy küzdősport edzésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!