Hogyan találjak mászótársakat?
Szeretnék sziklát mászni, de az imserőseim közül senki sem mászik. Még tavasszal elvégeztem egy sziklamászó-tanfolyamot, de azóta nem másztam. Egyelőre nincs felszerelésem, de majd akarok mindent, csak mászócipőt nem, mert az van.
Az egy dolog, hogy mászóhelyeken többen is vannak, de oda mindenki párban meg csapatban megy, én meg nem vagyok olyan, hogy csak úgy odaállítsak egy bandához egy "Helló, sziasztok! Nincs mászótársam. Ki akarja velem megmászni ezt meg azt az utat? Ki akar velem (egy idegennel) mászni?" szöveggel.
Arra már gondoltam, hogy rábeszélem egy ismerősömet, hogy jöjjön el velem, és próbálja ki, de az nem egészen úgy megy. Arra is gondoltam, hogy megkérdezem az egyesületet, ahol voltam tanfolyamon, hogy ők várnának-e mostanában engem egy mászásra.
De más lehetőségek is érdekelnének, hogy hogyan találhatok egy mászótársaságot, akik nem néznek ki maguk közül, ha nem megyek mászni minden héten. Egyrészt nem érek rá minden hétvégén meg minden második hétvégén, talán havonta egyszer, meg tőlem minden mászóhely legalább száz kilométerre van, tehát az utazás nem olcsó, de legalább hosszú. Az Alföldön igen kevés a sziklamászóhely.
Meg nagyon kezdő vagyok, tériszonyos is vagyok, de a tanfolyamon megmásztam olyan 8-10-12 méteres utakat is.
Tehát szeretnék fejlődni a mászás terén, csak nehézkes az indulás.
Tehát mit tegyek?
Szia! Facebookon vannak maszos csoportok, erdemes csatlakozni es nyugodtan kiirhatod utana, hogy maszotarsat keresel. Masok is igy csinaljak es rendre vannak jelentkezok.: )
En pl a BigWall csoportjaban vagyok benne, csak hogy peldaval is szolgaljak.
Sok sikert es jo maszast!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!