Jogosan érzem úgy, hogy a judo nem igazán alkalmas önvédelemre? Ha az ellenfélen nincsen gi, a dobásokat gyakorlatilag nem tudom megcsinálni.
Figyelt kérdés
2022. máj. 14. 17:53
1/11 anonim válasza:
Jogosan érzed, hogy aki a gyakorikerdesek.hu-n keresi az önvédelem titkát, az se judóval, se birkózással, se ökölvívással, se wing tsunnal nem fogja tudni magát megvédeni az utcán Kolompár Álehándró és a testvérei ellen.
2/11 A kérdező kommentje:
Sparringoltam birkózóval, de nagyon furcsa volt kabát nélkül, nem találtam rajta fogást
2022. máj. 14. 18:07
3/11 anonim válasza:
Nem érzed jogosan.
1. A lábdobások nagy részét gi nélkül is meg tudod csinálni
2 ha eljutsz egy szintre, olyan dolgokat tanulsz, amikkel a koponyáját vered az aszfaltba, csak kitartás kell hozzá.
4/11 anonim válasza:
Én nem csináltam sokáig de szerintem jobb mint az átlag "harcművészet". Persze önmagában kevés de ha van erőd is akkor jó ha tudod dobálni az embereket illetve, hogy hogyan kell esni. Élőben azért általában van ruha az embereken.
5/11 anonim válasza:
6/11 A kérdező kommentje:
Ezek a gáncsolások is úgy működnek, hogy belemarkolsz az ellenfél judo ruhájába, kézzel tolod/húzod és úgy gáncsolod ki. A videóban is pontosan ezt csinálja.
2022. máj. 15. 16:57
7/11 anonim válasza:
Tolni a mellkasát is tudod, és meg tudod ragadni a csuklóját is
8/11 anonim válasza:
Szerinted melyik az életszerűbb hazánk klimatikus viszonyai közt?
A: A férfiak birkózódresszben járnak az utcán.
B:Az emberek, inget, pulóvert, kabátot hordanak az utcán.
9/11 anonim válasza:
Az emberek inget hordanak, aminek a mellső részét meg tudod tolni a kezeddel. A tenyeredet/ öklödet bármilyen kabátban, ingben lévő személy mellkasára tudod helyezni, amivel toló/húzó mozdulatot végezhetsz.
10/11 Thunderfairy válasza:
Az ütések és rugások ellen nem készit fel a Judo. Arra viszont jó lehet hogy a dulakodásnál te dobd meg és ne ő téged. A gyors földrevitelbe hasznos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!