Szeretnék amatőr szinten versenyezni. Nem helyezést szeretnék elérni és a kupákat gyűjteni a polcon hanem szórakozás céljából. Milyen lehetőségek vannak erre? Hallottam hogy szoktak lenni rally edzések amikor a pályán annyit mész amennyit akarsz, ezekről tudna valaki mesélni egy kicsit?
A lényeg: nincs jelenleg M.o.-on olyan legális versenyzési lehetőség ahol -full amatőrként- valósi rallye követelmények szerint kipróbálhatnád magad.
2021. nov. 8. 17:08
5/9 anonim válasza:
Az előző válaszoló téved erősen. Kezdésnek javaslom a szlalomokat, 10-20 ezer forintért mehetsz pár kört egy mezőnyben, brutális technikai felszerelésigénye sincs, de a pálya is elég hoki. Utána vannak olyan versenyek, mint a baranyai SAMSE, lacházán az FRT, Kunmadarasi powersprint, különböző repteres történetek. Ide már többnyire bukócsöves autó kell, de azon, és normális féken/futóművön/övön kívül annyira nem vészes a technikai háttérigénye.
2021. nov. 9. 21:02
6/9 veterán vas válasza:
#5.
Elképzelhető, hogy ideális a versenyzést szlalomokkal kezdeni, aztán sprinteken indulni, és reptereken koptatni a gumit.....
Ám a kérdező többször is egyértelműen rallye-t említ, tehát úgy tűnik nem a bólyakerülgetés az álma.
Szóval nem "erős tévedés" volt, hanem célratörő válasz. ;)
2021. nov. 9. 22:10
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. A szlalom,sprint egyéb versenyek is érdekelnek ahogy a linken mutattam, csak a kérdésben rallye-ra tértem ki, mert egy játszós ladát tervezek egy "low budget" alacsony költségvetésű autót mert idén még diák vagyok, majd jövőre dolgozom akkor lesz pénzem pár dologba bele. Régen a falu határában volt ismerősünknek egy telke ott csapattuk egy ideig egy rossz A-corsa val de jó lenne ha nem csak azok a 100 méteren furikáznák hanem tudok kicsit csúszkálni rendes pályán vagy legalábbis legális körülmények között, és hallottam hogy néha rally versenyek előtt szokott lenni edzés ami annyit tesz hogy 20 ezer forintért annyit megyek a pályán amennyit nem szégyellek. Nem tudok erről az egész papír nélküli autós versenyzésről szinte semmit az országban, tudom hogy vannak rallye versenyek meg stb, de esetleg valami "JÁTSZÓS" rendezvény van-e azt nem tudom. Ebben ha tudtok segíteni, helyszínket, oldalakat, facebook csopikat ahol tudok tályékozódni a lehetőségekről az tök jó lenne.
2021. nov. 10. 18:06
8/9 A kérdező kommentje:
#4 egyébként van a 24 órás verseny itt Magyarországon ami bár nem rallye de zárt salakos pályán kell körözni nagyon minimális feltételekkel. Csak az a baj hogy én csak ezt ismerem és ez nem igazán engedhetem meg magamnak. [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!