Egy hagyományos rugós légpuskában a rugó meddig bírja?
Hobby szintre szeretnék egy légpuskát, utána néztem elég sok mindennek, és egy hagyományos rugós légpuskát szeretnék venni.
Viszont pár dolog érdekelne amit nem nagyon találtam.
1, A gyári rugó meddig bírja kb? (gondolok itt minden 5000. lövésnél már cserélni kell mert elgyengül/törik)
2, Karbantartása (itt személyes tapasztalatokra , tippekre gondolok)
Nekem van egy FÉG, és egy SLavia 630-as légpuskám, és a FÉG-es légpuskát használom mostanság is. A rugó nem fog kilágyulni, hacsak nem valami kínai lágyvasból tekert "szart" raktak bele. Szerintem ki fog szolgálni a puska élete végéig.
-Karbantartás:
Finom szilikon olajos pamut rongyot használj, töröld át vékonyan a fémrészeket, majd száraz, tiszta ruhával lazán töröld újra végig. A csövet belülről olajozhatod, mert nem árt annak se. Vagy befújsz mindzkét oldalról egy kevés WD40-et, vagy ha van fegyvertisztító pálcád, akkor a rongykefét az olajzás után végigtolod rajta. Bronz kefe felesleges, mivel nem lőporos fegyvert tisztítassz. Ha nagy karbantartást, vagy hosszú időre letárolásra készülsz, akkor vékonyan fújd végig mondjuk WD40-el. A lésűrítő dugattyút, a hengerfalat is érdemes gyengén beolajozni. Ha nem műanyagos, hanem bőr tömítésű a dugattyú, azt egy kicsit erősebben olajozd be, így nem fog kiszáradni a bőr. Ha tudod, egy tokba, vagy legalábbis nejlonba csomagold a legalább 2-3 hónapig nem használt fegyvert, hogy ne lepje a por. Ha ez után előveszed, száraz ronggyal az olajfilmet letörlöd, és 2-3 próbalövés(lőszer nélkül, hogy kiverje a felesleges olajat) után használhatod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!