Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ilyenkor mit kell mondani/mit...

Ilyenkor mit kell mondani/mit mondanátok?

Figyelt kérdés

Csak pár éve járok terembe edzeni, és már elég korán feltűnt, hogy ebben a teremben elég sokan többet gondolnak magukról.

Bár engem nem érint, de hallottam már ezt azt, itt pl. senki nem edz szabályosan, mindenki jobban tud a másiknál mindent, és csak az a jó módszer ahogy ő csinálja.

Egész biztos, hogy az én edzésem sem tökéletes, sőt már észrevettem hogy néha elkalandozok a gyakorlatok közben és olyankor megesik hogy pl. dolgozik a vállam is amikor nagyon nem kéne, avagy "csalok" hogy könnyebb legyen, de ugye ez nem szándékos inkább a koncentráció hiánya.

De aztán rájövök és korrigálom magam.

Nem gyakori, de megesik.

Nem is vagyok profi, abszolút hobbi szinten csinálom.

Ahogy észrevettem egyébként sokan vannak így vele, de sokan nem is veszik észre magukat.

Erre a minap épp csinálom a gyakorlatot, mikor egy hang térít vissza a dimenziónkba, hogy ne vegyem rossz néven, de megmutathatja hogy kéne ezt csinálni?!

Tök normálisan szólt, de mikor így konstatáltam hogy az edző egyik tanítványa, aki kb. másodjára van a teremben, és 10 perccel ezelőtt egy 10 és 12.5-ös súllyal kezdett bicepszezni, mígnem az edzője megkérdezte hogy miért különböző súlyokkal csinálja, csak röhögni tudott...akkor az volt az első gondolatom, hogy komoly, hogy ez oktat ki?

Szóval így sokkot kaptam, megmutatta hogy kell helyesen csinálni a gyakorlatot, annyit mondtam hogy ok, köszi és csináltam tovább a dolgom de így nem értem.

Régebben mikor kezdtem akkor volt egy dagi csávó aki állandóan oktatott, már az is idegesített, de a stílusa ellenére legalább nem mondott akkora hülyeségeket, plusz én is kezdő voltam de nem tudom...nekem ez így nagyon nem jön be, hogy azért látszik rajtam is, hogy nem tegnap kezdtem...persze nem is vagyok egy állat, de miért szeretnek az emberek ennyire a másikkal foglalkozni?

Mikor ez a csávó is "vállból mellezik" és megannyi ilyen van...szerintem aki tanácsot akar az kér, aki nem az csinálja úgy ahogy akarja.

Más termekben is hasonló a mentalitás, mindenhol szeretnek beleszólni a másik dolgába?

Igen, most szíven ütött ez a sztori, de ettől függetlenül rengeteg okoskodásnak voltam fültanúja amiben nem voltam érintett, engem már az is zavart, de most ez feltette az i-re a pontot.

Ilyenkor mit kell egyáltalán mondani, mikor valaki kéretlenül oktat, de nem akarsz bunkó lenni?

2021. szept. 13. 18:01
 1/2 anonim ***** válasza:
25%

Az a típus vagy, aki mindig kiír egy kérdést akárhányszor hozzászóltak az utcán, vagy rádudáltak?

Gondold már el mi lenne itt, ha minden sportoló kiírna egy kérdést mert rákiabáltak a szurkolók.

Maradj otthon, ha zavar, vagy viseld el ha nem.

2021. szept. 13. 18:25
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ez az egész szituáció szerintem sem ért meg egy regény terjedelmű kérdéskiírást :D

Hozzám érdekes módon nem jönnek oda random fiúcskák, se véznék, se dagik, se kezdő szerencsétlenek, se haladó profik, hogy kioktassanak. Pedig nyilván az én figyelmem is elkalandozik időnként, nyilván néha én is látványosan szabálytalanul csinálok egy adott gyakorlatot, mégse jönnek oda hozzám oktatni, okoskodni. Talán valahogy a kisugárzásom olyan, hogy nem vagyok kíváncsi más emberekre, más emberek tanításaira, és edzeni vagyok itt, nem jópofizni. Életemben eddig egyszer jött oda hozzám egy 45 éves, látszólag gyulai lángolt kolbászon és mirelit pizzán élő fickó, hogy ő majd megtanít tárogatni. Ekkor voltam 18 éves. Én pedig nagyon udvariasan közöltem vele, hogy nagyon nincs időm ilyen kotnyeleskedésekre, úgyhogy legyen szíves magával foglalkozni, én pedig szintén így fogok tenni. Ekkor megsértődött, mortyogott valamit az orra alatt, aztán visszament a rózsaszín súlyzójához. Én azt tanácsolom, hogy ha téged az ilyesmik ennyire szíven ütnek, akkor viselkedj úgy, hogy ne környékezzenek meg téged ezek a nyomorultak, vagy ha megteszik, akkor halál normálisan köszönd meg nekik a "segítséget" és rázd le őket. Mellesleg hiába mondják azt az ilyen emberek, hogy ők csak segíteni akarnak, 10-ből 9 ilyen ember csak produkálni akarja magát, mert elhiszi magáról, hogy ő mindent tud a testépítésről. Én nagyon szánakozom ezeken az embereken. Eszembe nem jutna random személyekhez odamenni, hogy majd én megmutatom neki, hogyan kell edzeni. Ha minden emberhez odamennék, aki szabálytalanul csinálja az adott gyakorlatot, akkor nekem kb. 5 percem maradna leedzeni.

2021. szept. 16. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!