Zen Bu Kan Kempo, Wing Chun Kung-Fu vagy Muay Thai?
Keposok és Muay Thaiosok tudom hogy mennek versenyekre stb.. én önvédelemre szeretném használni valamelyik harcművészetet, de nem tudok választani. Szerintetek melyiket érdemes elkezdeni, és miért?
Előre is köszönöm a segítséget!
Kedves Kérdező, én kipróbáltam mindhármat, és csináltam is huzamosabb ideig őket, jelenleg muay thaiozok :)
kempo: kissé kick-boxos, pörgős állóharc, és tanítanak földharcot, illetve önvédelmi része is van. úgy vélem, ettől kapsz legjobban kondit.
WC: technikás, önvédelemre talán legjobb. viszont nem mindegy, hogy Wing Tsunt, vagy Wing Chunt tanulsz, a WT sajnos Leung Ting és Máday Norbert alatt egy lehúzós üzletággá fejlődött, míg a WC-sek inkább szűk körben megmaradtak. ennek ellenére mindkettő jó, a WC tradícionálisabb. leginkább akkor jó, ha gyenge a testalkatod, és jó a szem-kéz koordinációd.
MT: leginkább a stílust egy tankhoz tudnám hasonlítani :)
egyzerűen megy, és szétzúz, a legbrutálisabb módokat használva.
mindháromban amúgy hamar elérhetsz sikereket. menj el mindháromból egy-egy edzésre, valszeg beállhatsz majd ingyenesen, megmondod az edzőnek, hogy válogatsz, és jelentkezel, ha ezt választottad. ennyi.
sok sikert :)
Hát én csak a Wing Tsun-t ismerem, mert itt lakik az utcánkban Mo. legnagyobb kung fu iskolájának az alapítója és vezetője Máday Norbert:D
konkrétan kinézek az ablakon és látom:P tiszta poén:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!