Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen harcművészetet ajánlaná...

Milyen harcművészetet ajánlanátok nekem?

Figyelt kérdés

nagyon fontos számomra hogy erős pilléreken álljon, egy patinás harcművészet, komoly szellemi tanítással. másik oldalról pedig praktikusság, gyorsaság a lényeg és talán az hogy valamelyest látványos is legyen. persze csak ésszel.

köszönöm!!

2010. aug. 25. 14:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

na ez a 3 sosem fog eggyüttjárni.

Az aikidot javaslom, sok filozofálás, látványos bemutatók, de nagyon nem praktikus.

Egy praktikus küzdőstítus filozófiája egy mondat: Tökmind1 hogy néz ki, de működjön.

2010. aug. 25. 15:44
 2/9 netzsaru válasza:

Én a thai boxot javasolom neked, fő a nyugalom, összekapcsolja a lelket nem kell hozzá nagy erő.

A thai box (muay thai) felhasználja az öklöt, könyököt, rúgásoknál a térdet, sípcsontot, de előfordulnak a sarokkal, lábfejjel leadott rúgások is. Az egész világon úgy lett ismert, mint az egyik leghatékonyabb harcművészeti stílus a ringben, utcán egyaránt.

2010. aug. 25. 15:56
 3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigieket. wing tsun kung fu / krav maga?
2010. aug. 25. 17:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Wing Chunozom 3 hete és nagyon tetszik, Bruce Lee is ezzel kezdte... csak ennyit tudok róla mondani. :)
2010. aug. 25. 20:42
 5/9 anonim ***** válasza:
A lelki részéhez a templomba járást ajánlom.Ha meg verekedni akarsz megtanulni,járj boxolni 2-3 évig,utána meg átmehetsz olyan sportra amiben rúgnak,birkóznak is.
2010. aug. 25. 23:09
 6/9 anonim ***** válasza:

első vok:

Krav maga: Hatékony, de nem harcművészet, hanem önvédelmi rendszer. Nagyívben szarnak a filozófiára (érj haza épségben), és a szépségre. A lényeg, h működjön.

2010. aug. 26. 00:25
 7/9 anonim ***** válasza:

erős pilléreken álljon, egy patinás harcművészet, komoly szellemi tanítással. -->Aikido

gyorsaság a lényeg és talán az hogy valamelyest látványos is legyen --> aikido

A praktikussága némiképp vitatható, főleg azok számára, akik életükben nem aikidoztak még, csak látták. Én aikidozom 6 éve. Elismerem - és mindenki más is - hogy nem tudsz annyira gyors fejlődést elérni, mint egy Krav magában, de hosszútávon sokkal eredményesebb.

2010. aug. 29. 11:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Az aikido patinás? én azt hittem, Ueshiba a XX. század elején alkotta meg. A még a Krav alapja is a 30-as években alakult ki, a pozsonyi gettóban. Szal az aikido annyira azért nem patinás... sőt, kifejezetten nehéz nála fiatalabb irányzatot találni.

Működni meg csak a filmekben szokott.

2010. aug. 29. 12:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Az aikido nem egy semmiből létrehozott harcművészet, hanem több, ősi harcművészet keveréke. Maga az aikido valóban xx. századi, de a technikái részben vagy egészben ősi harcművészetekből átvett technikák.

Arról meg nem tudok és nem is akarok vitába szállni veled, hogy működik-e vagy sem. Aki már edzett aikido-t vagy - sajnos - használnia kellett élesben, az pontosan tudja, hogy mennyire működőképes.

Csak annyit mondok, hogyha valakit Japánban, a harcművészetek őshazájában "legyőzhetetlen harcosként" tartanak számon - nem csupán a tanítványai - az nyilván jól csinál valamit. És ebből a legnagyobb szó az, hogy más harcművészeti ágak neves képviselői (csak, hogy mást nem mondjak Toyosaku Sodeyama Karate nagymester)is így ismerik el őt. Ő volt Ueshiba Morhei, az aikido alapítója.

Azt már meg sem említem, hogy japánban a rendőrségnek oktatnak aikidot, Magyarországon pediga különleges kommandós egységeknek is. Nyilván nem azért, mert unalmukban nincs más dolguk, hanem mert hatásos.

2010. aug. 29. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!