Hogy lesz valakiből sumo birkózó? Hány évesen kezdik el Őket hizlalni? Mi van akkor, hogyha mégsem éri el a kellő magasságot? Akkor feleslegesen hízlalták fel?
És én még lehetnék valahogy sumo birkózó?
Vagy felnőttként már nem kezdhetem el?
23 éves vagyok.
Fontos megkülönböztetni, hogy már két irány van a szumóban:
- Japán
- "Nyugati"
Nyugati irányzatba felesleges mélyebben belemenni. Ugyanazok a szabályok a harcban, viszont felfogás és edzésmódszerük más. Birkózó klubok szoktak indítani szumó szakirányzatokat, itt nem is a kövérség jellemző, külön súlycsoportok vannak, stb.
Japán irányzat az amelyikre te gondolsz kérdező. Ennél már fiatalon, akár 6-8 évesen elszegődnek egy szumó iskolához és akkor indul el nekik az edzés.
https://www.youtube.com/watch?v=OGC7AqTBoQg
Kb. ilyen egy napjuk. Japán irányzatban azért hízlalják fel őket, mert így akarják elérni a lehető legnagyobb versenysúlyt, meg ennél, ha jól tudom mai napig nincs külön súlycsoport. Magasság meg nem annyira számít a szumóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!