Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Motorosok! Tapasztalataitok...

Motorosok! Tapasztalataitok szerint melyik a legmegbízhatóbb és legköltségbarátabb motor az alábbiak közül?

Figyelt kérdés

Először is CSAKIS azokhoz fordulnék akik tudnak segíteni ilyenben. Tehát tapasztaltak ilyenben, vagy hallottak róla jó/rossz dolgokat ismerős motorostól.

Személy szerint a VTR 1000-es az amire szavazok. Azt olvastam nagyon sokáig bírja. Egy élet ha odafigyelsz rá. De nem ismerem és a régi cikkek után nem nagyon tudok jó véleményt kialakítani magamban.

Hyosgun 650-esre is szavaznék, de azt hallottam nagyon szervízigényes és legtöbb használt példány nem megbízható. Ugyanakkor nem lenne olyan bitang erős mint a többi és a fogyasztása is jobb lenne.

A fő szempontjaim:

1. hosszú élettartam

2. megbízhatóság, olcsón karbantarthatóság.

3. átlagos utcai használatra, rövid túrára kell

4. fogyasztás, nagy tankkapacitás

5. elérhetőbb, régebbi használt motor, kb. 1 mill. Áron

Előre is köszönöm a tapasztalataitok és véleményetek megosztását!

2021. jún. 3. 14:31
A kérdező szavazást indított:
Honda VTR 1000
Suzuki SV 1000
Hyosung GT 650
Honda VFR 800
Yamaha TDM 900
Yamaha TRX 850
Egyéb. Leírom mit ajánlok...
7 szavazat
 1/7 anonim válasza:
Hyosung biztos nem. Honda.
2021. jún. 3. 14:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Suzuki gsf 600 legolajos, ezt a blokkot annó a honda és a suzuki tervezte, 75lo, de 100 felettire képes, tehát 75 lonal orok elet meg egy év. Kellemes, konnyen vezetheto, kényelmes, nem eszik olyan sokat 4.5-5liter ha nem téped neki, olcsó, mivel Suzuki és jó.

Hyosung gt lenyegeben egy olcsó 650es sv, szinte minden alkatresze egyezik, még a külseje is, ha jól emlékszem, egy gyartosorrol jon le ez is meg az sv is.

Yamaha tdm 900nal sok minden ki lett kuszobolve, de inkább hosszabb turakra, mintsem varosi kozlekedesre ajanlanam. Meg úgy a yamaha eleve dragabb mint a suzuki, marmint az alkatreszekre gondolok, en hagynam.

Hondaval melle nem nyulhatsz, kiveve ha nem volt gazdaja.

Nekem az sv kenyelmetlen hosszabb tavon, de mivel rovid utakat mondta igy azt mondom jo, de akkor is bandit.

2021. jún. 4. 00:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Suzuki gsx f.
2021. jún. 4. 08:22
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Utána olvasgattam az ajánlott suzukiknek is. Tényleg jókat írnak róluk mindenben. Jó fogyasztás. Alkatrészek olcsók és a tankja is nagy. Bevallom kicsit idegenkedek valamiért a nem vízhűtéses mociktól!

Viszont ilyen jókat olvasok a hondáról is. Még az viszi a pálmát. Személy szerint inkább forgatom 3-4 ezren egy ezres mocit mint egy 5-6on egy 600-ast. Az tény hogy mivel nagyon megbízhatót keresek ezért mindenképp keleti (japán) lesz.

Köszönöm a leírtakat és azoknak akik szavaztak!

Várom további véleményeiteket!

2021. jún. 4. 22:33
 5/7 akos127 válasza:
Hayabusa!
2021. jún. 5. 00:00
 6/7 anonim ***** válasza:
A legbevaltabb és leg elnyűhetetlenebb konstrukciótól idegenkedsz :D sokkal kevesebb dolog tud rajta elromolni, mint a vizeseken. Nekem volt vizesem, termosztat bajok, aztan gumicso gondok én biztos nem cserelem le a legolajost egy vizesre. Dehát kinek mi. Egyébként én 2-3 ezren forgatom a 600ast, mivel nyugodtan szoktam vele menni, speciel a 600as az 4500at forog 90nel szoval nem vészes. Dehát én nem akarom raderoltetni, de a blokk talán a létező legjobb, amit valaha gyártottak. Esetleg a hornet 600ast meglehet nezni ha vizest akarsz.
2021. jún. 5. 00:03
 7/7 A kérdező kommentje:

5.-ös

Hayabusa nagy és nehéz motor. Nehezebben korrigálható mint a lista tagjai. Utcai használatra jóval többet fogyasztana mint a fent említettek. Azt értem hogy nagyon alacsony fordulaton elvisz A-ból B-be. De még egy FJR 1300-as túra gép is erős nekem. Erőben nem kell az a 180 paci. Túl sok nekem és nehéz! Így kilőve. :(

6-os

Nem mondom hogy rossz. De termosztát és hasonló vízhűtéssel adódó problémák a legkevesebb nekem. Lényegében a motorblokk és váltó amiben megbízhatót keresek. Illetve a listába főleg v2, i2-esek vannak. Szeretem a hangját is és a motor is kevésbé széles . Meg egy picit könnyebb is egy sor 2 mint egy sor 4. Szervízelésnél a 2 hengeres általában olcsóbban kijön.

Azért köszi a tippet. Így már a 3. helyen áll a Suzuki GSF. Főleg hogy ugyanazzal a blokkal több kisebb-nagyobb köbcentisek is vannak.

Jó ötlet volt! Erősen gondolkodom rajta is.

2021. jún. 5. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!