Melyek az extrém rollerozás előnyei,hátrányai?
Például az is. De a kisebb kerék miatt (forgatónyomaték, erőkar) többet kell hajtani is. És nagy sebességnél instabil lesz rossz úton.
Városba járkálósnak a nagykerekű való, de azzal trükközni nem lehet.
Tudsz mondani kerékméreteket? Egyik ismerősömnek volt trükkölős rollere, és mintha az a sima rollernél is kisebb lett volna.
Minőségfüggő. Igen, az összecsukhatós tud nyikorogni, legalábbis a klasszikus fajta.
Vegyél egy használt rollert ócskástól/piacon először. A klasszik ezüst,.normál méretűt. Legyen jó konstrukció, azaz ne hajoljon le az alja, ne dögöljön meg a fék. Aztán meglátod. Jobb is, mert nem lopják el. Ismerősöm is azzal jár megyeszékhelyen.
Komolyabb rollernél nézz utána, hogy milyen pótalkatrészek vannak, mennyire szerelhető. Ha ismersz valami deszkás boltot, ott sztem több segítséget kapsz.
A nagy, ballonos kerekű elég nagydarab, és fogalmam nincs, hogy mennyire lehet jól szerelhető. Szóval trükközés az kiesik, cserébe ez a legbiztonságosabb, leggyorsabb. De akkor már felmerül a kérdés, hogy miért nem bicó vagy elektromos roller.
Ezt nem tudom megmondani neked. Menni megy, de kisebb kerékkel lassabban (lásd: forgatónyomaték = erő x erőkar). Nagyban függ attól, hogy hol akarod használni. Egy gördeszkánál mindenképp praktikusabb, és látod, azzal is gurguláznak emberek.
Nyikorgást a boltos tudja megmondani. Nem összecsukható necces buszon, véletlen eltörsz majd pár bokát vele (a sajátodat főleg), meg ha lehet is BKV-zni vele, biztos lesz majd legalább 1 tahó buszsofőr, aki beszól miatta. Volánon nem lehet, MÁV-on a kérdés az, hogy kell-e rá külön jegy.
Összecsukhatós ilyen szempontból a tuti.
Összecsukhatós bicó elképesztően drága, fél éve néztem őket:
Ha már ilyenben gondolkozol, miért nem veszel 2 rollert? Egyet ugratni, egyet meg használni (akár valami olcsó xart hadználtan, amit senki nem akar majd ellopni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!