Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen sörétes és milyen...

Milyen sörétes és milyen golyós vadász fegyvert ajánlanátok egy kezdő vadásznak?

Figyelt kérdés

A kérdésem több részből áll. Először is olyan sörétes keresek ami nem kerül több ezer euróba viszont megbízható,

strapabíró, és minél több vadász ható fajra tudok vele vadászni pl. : kacsa, nyúl, fácán, vadliba, nem fontos hogy díszített legyen nagy névvel, elsősorban a használhatóság a lényeg nekem viszont ha van jó tippetek 1000 eurós keretén belül szívesen fogadom.

Amit én ki néztem magamnak az az Izs 12 76-os. Mi a véleményetek róla illik rá amit én keresek, vagy van jobb vétel is ezekkel a kritériumokkal? Bármilyen tanácsot tippet szívesen veszek, hiszen ahogy mondtam kezdő vadász vagyok kevés tapasztalattal.

A másik része egy golyós vadász fegyver amit főleg egy apróvadas őzes területén használnék ahol átjáróban előfordul vaddisznó is, viszont szeretnék nagyobb vadakra is vadászni például gim szarvasra, esetleg javorszarvasra, medvére. Először egy 30 06 osra gondoltam, de szerintem az túl nagy a területre ahol többnyire használnám aztán eszembejutott a 6,5 creedmoor ami viszont lehet hogy nem elég a nagyobb vadakra. Létezik alternatíva ami megoldja az összes problémámat vagy az ideális 2 külön fegyver lenne? Itt is 1000 eurón belül keresgéltem és a mauser m 18 át néztem ki. Itt a dilemma a kaliber és ha van jobb vétel szerintetek arra lennék kíváncsi.

Válaszokat előre is köszönöm :)

2021. febr. 8. 09:33
 1/2 anonim ***** válasza:

12-es CZ sörétes.

30-06-os vagy 7 X 64-es CZ golyós. + Normális távcső.

Csak új!

2021. febr. 9. 09:44
 2/2 anonim ***** válasza:
6,5 creedmoor ??? Na azt vegyél idehaza, talán van 2 puska, meg vagy 2 boltban 1 féle lőszer.
2021. febr. 9. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!