Yamaha raptor 660, suzuki ltz 400, yamaha yfz 450 tapasztalatokra lennék kiváncsi? többi lent
Előrebocsájtom, hogy quadokhoz nem értek, de viszonylag régóta motorozom, úgyhogy átfedés az azért akad. Most picit utánanéztem ezeknek, amiket írtál.
Az YFZ nagyjából 5 kg-mal könnyebb, miközben a 11,6:1 körüli sűrítési aránnyal sikeresen kipasszíroztak belőle 39 körüli lóerőt. Használtan ez lehet kevesebb is, mivel ezeknek magas szokott lenni a szervizigényük, trehány gazda hamar elhagy néhány pacit.
Ehhez képest a Raptor 9,2:1 sűrítési arány mellett dolgozik, nagyobb köbcenti miatt 36 LE körüli értéket produkál, viszont cserébe örök élet + 1 napot is kibír valószínűleg, még talán trehány gazda mellett is.
Ehhez párosul, hogy a nyomaték általában nagyjából arányos a köbcentivel, azaz egy 660-as motorból kb 50-55 Nm szokott kijönni 1 henger esetén, míg a 450-es YFZ-ből sokkal jobban kiélezett motor ellenére is csak 40 Nm-t hoztak ki. Motorozáshoz, quadozáshoz, terepezéshez a nyomaték hasznos elsősorban, nem a lóerő. Lóerővel semmire sem mész laza, csúszós, egyenetlen talajon. Főleg az az extra 4 lóerő nem sokat számít, cserébe sokkal szervizigényesebb.
A Suzuki gondolom a jól ismert DR-Z400 blokkját tette bele pici módosítással az LTZ-be, az meg híresen megbízható erőforrás, de cserébe gyengébb a másik kettőnél, nyomaték is kevesebb, illetve súly nagyjából ugyanott van, sőt picit több, mint a Raptor.
Attól függ, mi a célod. Én hobbicélra vagy az LTZ-t választanám, vagy a Raptort. Ha kell az extra nyomaték, mert már tapasztalt vagy, akkor a Raptor lehet a jobb. Ha még nem vagy olyan tapasztalt, nem is akarod szándékosan a határait megkeresni a járműnek, akkor abőven elég lehet az LTZ is akár, jókat olvastam róla most az utóbbi 30 percben :) Ha tapasztaltabb vagy, komolyabb céljaid vannak, van rá pénzed, akkor az YFZ lehet a legjobb, főleg ha találsz egyet, amire vigyáztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!