Jáccunk❗Ha te egy olyan edző lennél aki? 🤯🙈🥳3️⃣2️⃣1️⃣⤵️
Aki olyan gonosz lenne hogy nem engedne be akárkit az edzésére, hanem elvárna egy alapkövetelményt amivel a mozgást/ügyességet méri, mi lenne az?
PL: shaolin kung fu mester vagy és egy kip up a beugró ☯️
JÖHETNEK ÖTLETEK KÜLÖNFÉLE SPORTOKHOZ!
😃
Teljesen más területekről, de persze valójában nem csinálnám meg, mert nem lenne ügyfelem, de jogos lenne az elvárás:
- Ha hegymászó, sziklamászó, via ferrata oktató vagy szervező lennék, csak olyannal foglalkoznék, aki előtte gyalog "megmászott" egy legalább 2000-es hegyet legalább 1200, de inkább 1500 méter szintemelkedéssel, oda-vissza egy napon belül. Akik már voltak ténylegesen is mászni, azokat max. egy nehézségi szinttel nehezebb helyre vinném.
- Ha futó edző lennék, csak olyannal foglalkoznék, akik szántak már rá egy hónapot, hogy kocogjanak, és le tudjanak futni megállás nélkül 5 km-t. Aki ezt magatól nem képes megtenni, az nem akar változtatni az életén, csak hallotta, hogy divat a futás. Ha maratont akar futni, akkor csak ha már futott félmaratont, és a tényleges edzés megkezdése előtt legalább 4 héten át hetente lekocog heti 42 km-t. Ha félmaratont akar, akkor ugyanez 10k-val, és így tovább.
- Ha tájékozódási futó edző lennék, akkor teljesítsen egy pályát nyílt kezdő kategóriában, ahol csupa ösvényen, úton vagy más vezetővonalon kell csak haladnia. Utána megbeszéljük a térképen lévő dolgokat, majd kezdheti az edzés.t
- Ha Spartanra akar készülni, akkor elküldeném pár hónapra tájfutni, ahol bozóton, sáron, patakokon át nem extrémitás, hanem alap, ezért nem fog senkitől elismerést kapni, meg a többiekkel pózolni mikor nyakig sárosan befut. Ha tudja ezt helyén kezelni, mehet Spartanozni.
-Ha barlangász akar lenni, levinném az Alba Regia barlangba csak a Kupola teremig, ha a Gubanc felé, akkor odafeléa hasfék aknán, aztán utána megbeszéljük, mennyire érdekli a barlangászat. Nem szivatás, bár nem barlangászok, de nekem ez volt az első élményem ami nem kiépített, nekem tetszett, de voltak sztorik, hogy valakik visszafordultak az elején, mert be.szartak.
Köszi szépen a válaszod, nagyon klassz, erre gondoltam! Tájékozódási futásról még nem is hallottam wow
Szerintem jó a kérdés, úgyhogy ha nem jön rá min 29 komment különböző felhasználóktól, akkor én tuti dobbantok innen most már 😂
Shaolin Kung Funál alapból van elvárás, miszerint shaolin szerzetesnek kell lenned. Shaolin Kung Fut ugyanis csak shaolin kolostorban tanulhatsz, ott meg csak shaolin szerzetesek tanulhatnak. Egyik se fogja kockáztatni a kirúgást azzal, hogy külsőst oktat.
Kínában csak a kolostorokban oktatott kung fu-t tekintik Shaolin Kung Funak, a többit Wushukémt azonosítják, hiába, hogy esetleg ugyanazokat a technikákat alkalmazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!