Ha nem is léteztek nindzsák a valóságban attól még a Bujinkan nindzsucu jó önvédelemre?
Az tudom, hogy nem léteztek nindzsák, legalábbis nem abban a formában, ahogy a pop kultúra állítja.
https://www.youtube.com/watch?v=blxb44Bp0KA
Ha jobban rákerestek láthatjátok tele van a youtube ezzel, meg az internet bizonyítékokkal a fenti állításomra.
De lépjünk túl ezen, lehetséges attól, hogy a technikái működőképesek? Engem egy régebbi fajta japán jujitsura emlékeztet, esetleg a judora, csak fekete gíben. Szerintem ha van rajta kesztyűs edzés, szabad harc és a technikák is ellenállás alatt gyakorolják, akkor talán lehetne belelő valami használhatót csinálni. Ezt pl. itt egész jól néz ki: [link]
Vagy inkább válasszam a tradicionális karatét, esetleg a japán jujitsut, de leginkább a kempot, akik MMA-ra is járnak/nyernek rajta? Vagy a káli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!