Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A harcművészet/küzdősport...

A harcművészet/küzdősport kérdésekhez, miért írnak kocsmaszintű válaszokat?

Figyelt kérdés

Miért van az, ha valaki normálisan kérdez a témában széttrollkodják? Pedig lennének érdekes kérdések az önvédelem és harcművészet témában, de tele van hülye válaszokkal, meg felesleges vitákkal ami elrontja az egész kérdést és káros a normális válaszadás, igényes szintű vitatkozás szempontjából. Lehet olyan választ kapna valaki ami egyszer az életét menti meg az illetőnek! Vagy egy komoly sérüléstől megóvja! Egyébként akik trollkodással direkt félrevezetnek másokat erre nem gondolnak? Hogy talán pont emiatt lesz egyszer tragédia a vége?!

Az meg nem válasz, hogy mindig futni kell, van amikor egészen egyszerűen nem lehet! Az se válasz hogy a boksz elég, írom ezt úgy hogy én is nagy rajongója és űzője voltam/vagyok! Nem is igazán értem a moderátorokat miért hagyják ezt...

2020. szept. 29. 13:36
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Én még régebben a Korbács nevű tagra írtam rá,hogy van e kedve segíteni,beszélgetni küzdősportokról,mert olyan frappánsakat válaszolt.Visszaírt és megkérdezte,hogy csaj vagyok-e.Kicsit fura kérdés volt,de írtam hogy nem.Erre az írta,hogy semmi gond erről igazán nem tehetek.De sajnos kevés most az ideje,viszont tud egy remek topikot ahol biztosan tudnak segíteni nekem,sok hasznos tanácsot kaphatok,sok érdekes emberrel megismerkedhetek és belinkelte ezt https://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__homoszexualitas
2020. okt. 3. 19:49
 22/31 Thunderfairy ***** válasza:

21-es ez nagyon durva.

20-as ezt a boxoló sztorit volt szerencsém olvasni. A nagyobb srácnak még ha semmit sem tud úgy is illet volna elvernie egy gyereket, úgyanis ebben a korban még komolyan számít az életkor külőmbség. Szerintem ha valaki komolyan veszi a karatét, stilustól függöen, megh kell tanulnia kézzel is küzdeni. Vagy a karate amire járt nem jól oktatot volt vagy a srác nem tudta még küzdelemben is hasznát venni. Igaz lehet amit az oldalon is páran irnak hogy a karate inkább rugó távolságban lehet jó. Tehát gyorsan távolról lerugni az ellenfelet.

2020. okt. 3. 20:48
 23/31 A kérdező kommentje:

Nekem amúgy nagyon gyanús ez a boxos sztori... Lement első edzésre és már full kontakt küzdelem volt?! Ne már! Oda tettéték egy 12 éves kis gyerekkel szemben úgy hogy tudták a gyerek komolyan megsérülhet, ha véletlenül is egy nagyobbat kap sráctól??? Nem kellene előbb az ütéseket megtanulni a bokszból?! A thai boxban, de szerintem szinte minden ütő sportban rengeteg idő mire full kontakt van. Sőt nem is mindenki szokta vállalni ha hobbi szinten űzi...

Thay won do (magyar kevert küzdősport) is rengeteg idő volt mire oda került a sor, pedig az egy kemény küzdősport.

Kivéve a judonál volt, amikor földharcoltunk teljes erőből, azokkal a technikákkal amiket mutattak első edzésen.(de ugye az érthető, mert attól azért nem olyan könnyen fogsz súlyosan megsérülni...)

De lehet, hogy igaz amiket írt, de nagyon gyanús ez az egész...

2020. okt. 3. 21:07
 24/31 A kérdező kommentje:

Egyébként úgy van ahogy az #1 válaszoló írta. Én feladtam azt, hogy itt kérdezgessek ebben a témában, meg beküldjek hiteles linekeket amivel emelném a színvonalát, még engem hülyéznek le érte, ahelyett hogy normálisan, kulturáltan vitába szállnának...

Ott a facebook, vannak rajta jó harcművészeti, küzdősportos csoportok vagy ott van a quora (külföldi gyakori, csak "kicsit" komolyabb).

Sokkal jobban vissza lehet ellenőrizni a válaszokat. Volt egy olyan, hogy azt mondta az egyik, hogy először a bokszot kell megtanulni utána a thai bokszot, mert a boksz ütéseit tudni kell... Ne zavarjon, hogy a thai bokszban ugyanazok az ütések (egyenes, horog (és a csapot az is csak egy horog), felütés) megvannak (sőt még több is, forgó meg ilyenek, addig nem jutottam el).

Vagy amikor azt mondják, hogy a katonai krav maga ami ér valamit a civil az le van butítva. Aha, persze... Ezt nézd: [link]

Még én lettem lehülyézve amikor beküldtem (és én nem szeretem azt az instruktort aki ezt megírta, nagyon rossz véleménnyel vagyok róla).

Angolul:

[link]

Itt már csak olyanokat fogok kérdezni, amikbe nem lehet trollkodni vagy legalábbis nem olyan könnyen lehet széttrolkodni, mert pl. szakértelem is szükséges hozzá.

2020. okt. 3. 21:46
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

22.Az akkori osztálytársammal még nagyobb paraszt volt.Mert engem csak lebu-zizott meg letiltott.De mikor írta neki osztálytársam,hogy 16 éves és edzeni szeretne,a Korbács meg kérdezte tőle,hogy jó csaj a muterod?Elvált-e?Ő meg írta,hogy igen miért?Erre,mert ha küldesz róla képet és tetszik nekem,akkor átmegyek hozzátok,megtanítok pár box alapot neked,aztán megzabálok mindent a hűtőtökből,utána lekoccolsz bandázni amíg megdugom anyukádat.Ez az ára a tudásnak és a hatalomnak...

Mai fejjel már vágom,hogy poénkodni akart,meg lekoptatni minket,de azért elég morbid forma.

2020. okt. 4. 00:45
 26/31 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező:

Nem rögtön a legelső edzésen. Azt mondta 1 hónapja járt mikor sparringolt a 12 évessel.

Normális esetben alapból legalább 1 hónapig nem is sparringolsz, csak árnyékbokszolsz meg zsákolsz. Viszont már itt az oldalon többször is olvastam, hogy sokak szerint az a jó boksz edzés csak, ahol rögtön a legelső edzésen már sparringoltatnak. Nem, nem tudod megmagyarázni nekik, hogy a legnagyobb hülyeség ezt tenni, mert nem csak a másikban, de saját magában is kárt tesz az illető.

Ezek még viszont lightosak is. A legdurvább amit olvastam itt mikor volt egy illető, aki elkezdte fikázni a Karatet (az nem érvelés volt, az csak fikázás), teljes erőből, minden téren, hivatkozott rá, hogy ő tudja milyen a Karate, évekig Goju Ryuzott, de még a stílus alapvető ismertetőjegyeit se tudta.

Ez a kategória ilyen, nem tudsz vele mit kezdeni, csak annyit, hogy nem foglalkozol vele. Ezeket úgyse fogod tudni elüldözni innen, mert legtöbbjük egésznap itt lóg és az ilyen kérdéseket lesi. Beég végérvényesen egy felhasználóval csinál újat új névvel és folytatja tovább.

2020. okt. 4. 13:45
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Thunderfairy:

A karate az mellékes volt a srácnál, mivel nem Karateval akarta megverni, hanem sima boksszal. Csak mivel még így is elverték, akkor is próbálta megmagyarázni, hogy amúgy az egész Karate hibája, mert azért verte el állítólag a 12 éves.

A Karate harci stílusa meg elég nehezen megérthető. Alapból különbséget kell tenni az okinawai meg a Japán irányvonal között, mivel két különböző világ.

Amire legtöbben gondolnak Karate címszó alatt azok a Japán irányvonalak, a Shotokan és társai. Ezek totál eltértek már az eredeti, okinawai Karatetól a Japán politika hatására. Alapból az eredeti, okinawai Karate közelharcra koncentrált inkább, tartalmazott grappling technikákat meg a Kobudo is szerves része volt.

Viszont Japánba betört az ökölvívás láz, mindenki bokszolni akart, de nem voltak ökölvívó edzői. Ekkoriban történt az is, hogy Hirohito (nem tudom már akkoriban császár volt-e már vagy csak herceg) pont Okinawara látogatott és pont tartottak neki Karate bemutatót nekik a helyiek. Hirohitonak egyből jött az ötlet, hogy ebből kell megalkotni a japánoknak az alternatívát a boksz helyett.

Mivel Gichin Funakoshi folyékonyan tudott japánul meg a polgári szakmája tanár volt, ha jól emlékszem vitették is Japánba, hogy alkosson valami újat a Karateból, ami hasonlít a bokszra.

Funakoshi ezért lényegében elég sok mindent kivett a Karateból meg totál átalakította. Kivette a grappling technikákat, mert Japán már akkoriban se akartak konkurenciát a grappling sportok tekintetében a Judonak. A Kobudot is kivette, átalakította a stílust, hogy jobban koncentráljon az ütésekre meg a rúgásokra. Ehhez még a küzdőtávolságot is megváltoztatta, így lett a Japán Karate egy olyan stílus, ami a távolról szeret inkább harcolni.

Sok hülyeséget csinált még Funakoshi, a mély alapállást is erőltette, mivel az okinawaiak gyakoroltak így néha erősítés céljából. Valószínűleg a Japán politika lehető leggyorsabban akart eredményt így nem volt idő hosszú ideig erősíteni ezért dönthetett így.

Jobban érdekel a téma és tudsz angolul ajánlom a Karate Nerd csatornát youtuben, nagyon sok hasonló témával foglalkozik a Karateval kapcsolatban.

2020. okt. 4. 14:12
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt a balfék (17. válaszoló), akit elvert egy 12 éves gyerkőc, aki fél éve jár ökölvívni. Aztán, utána persze beadta, hogy versenyzőkkel sparringol... Egyébként erős a gyanúm, hogy tipikus fotelharcos, aki a karatét akarta betegesen ledegradálni, emiatt különösen nagyot akart mondani, viszont ezzel saját magát hozta kellemetlen helyzetbe🤣🤣🤣

2020. okt. 10. 10:59
 29/31 A kérdező kommentje:

#28 Itt van egy videó egyébként arról amikor az eredeti karatéból megcsinálják az shotokant (kiveszik a feszítéseket, fegyvereket stb. belőle és valami box szerűséget akarnak csinálni), és ezen felhúzza magát az egyik karate mester, hogy így lebutítják az eredeti karatét. Azért lemegy Okinawaról Japánba kiállni egy profi nehézsúlyú bokszoló ellen, hogy megmutassa mi az igazi karate. Egyetlen nyitott tenyeres ütéssel legyőzi a bokszolót, úgy, hogy a technikái nagy része nem volt engedélyezve.

https://www.youtube.com/watch?v=jSLAcC5X8iE

Azért ez kemény mire volt képes eredetileg az Okinawai karate!

2020. okt. 10. 12:47
 30/31 Thunderfairy ***** válasza:
A videóban hól van az az egy ütéses gyözele,? Nem láttam ilyent benne.
2020. okt. 10. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!