Szegeden van valahol utcai bunyó képzés? Street fight.
A videón az aikidó modernizált változata van.
Szerintem ami legközelebb áll az utcai bunyóhoz,az a KFM.
Spanyol cigányok találták ki és lett világhírű.
http://www.youtube.com/watch?v=fhqgn3eoRXQ
De testőrködéshez a km-et szokták kérni.
Az a Krav Maga amire te gondolsz. Az egy igen félelmetes önvédelmi "harcművészet". Igazából nem harcművészet, de közel áll hozzá. Olyan mozdulatok vannak benne amivel az esetleges fegyvert az ellenfél ellen fordíthatod, vagy kitörheted a karját és hasonló finomságok....én barbárságnak tartom, a harcművészetek megerőszakolása.
A Kung Fu az igazi, légies de veszedelmes mozgás sorozatok.
3 éve űzöm.
Előző vagyok.
Igazából önvédelmi oktatásban az Aikidot szokták oktatni.
Gáncsolás, hárítás, lefegyverzés.
Hát el kell szomorítsalak, amit először linkeltél annak köze nem sok van a krav magához, mint önvédelmi rendszerhez.
Vannak harcművészetek, amiknek célja a hagyományőrzésés a filozófiai "megvilágosodás" ilyen az aikido.
Vannak küzdősportok, aminek a célja a győzelem (1v1)PL: thai box, bírkózás
és vannak önvédelmi (közelharc) rendszerek, amelynek célja az önvédelem, és a fenyegetések elhárítása. (krav, defendo)
A kravnak is sok ága van. az utcai önvédelem a négy ág közül a civilhez tartozik. Emellett van Law enforcement KM (rendvédelmi), Close Protection KM (ez a testőröknek van), és Commando KM, ami a harctéri alkalmazás.
a KM gondolkodásmódja a következő: van egy probléma (ami gyaktan előfordul), pl 3 suhanc megállít, és az egyikük késsel fenyegetve felszólít add át az értékeidet. A KM ezekre a poblémákra kínál megoldást, miközben megtanulod, hogy melyik szitu miért veszélyes, mik az előzményei, aazokat hogy érdemes elhárítani, milyen következményei vannak, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!